RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Радіо | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Маски на вході й нові заборони: яким буде новий порядок роботи шкіл і вузів з 1 вересня

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко затвердив тимчасові рекомендації освітнім закладам для роботи з 1 вересня в умовах адаптивного карантину.

Як повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки України, тимчасові рекомендації розроблені для закладів позашкілля, загальної середньої, фахової передвищої освіти, профтехів і вишів.



Термометрія та маски на вході

Так, вхід до закладу освіти буде можливий лише у захисній масці або респіраторі. У період карантину до закладу не допускатимуть батьків або супроводжуючих осіб – крім тих, які супроводжують осіб з інвалідністю.

На заняттях захисні маски або респіратори можна не використовувати. Водночас під час пересування приміщеннями закладу носіння масок є обов’язковим.

Перед заняттями педагоги опитуватимуть учнів/студентів щодо їхнього самопочуття. Тих, у кого буде виявлено симптоми гострих респіраторних захворювань, оперативно направлятимуть до медпрацівника для огляду.

Також персоналу проводитимуть обов’язкову термометрію і не допускатимуть до закладу з температурою понад 37,20 С. Водночас для учнів та студентів температурний скринінг не буде обов’язкови.

Маски на вході й нові заборони: яким буде новий порядок роботи шкіл і вузів з 1 вересня


Адаптація освітнього процесу: що змінюється

Закладам також рекомендовано адаптувати освітній процес.

Зокрема, проводити заняття на відкритому повітрі за можливості, передбачити змогу визначати різний час початку та закінчення занять, перерв для різних класів та груп, обмежити проведення масових заходів (нарад, зборів тощо) в закритих приміщеннях. У закладі також необхідно буде запобігати утворенню скупчень учнів/студентів та мінімізувати їхні пересування між кабінетами і аудиторіями.

На період карантину заклади повинні забезпечити:

місця для обробки рук антисептиками на вході у всі приміщення;

збір використаних масок і рукавичок в окремі контейнери;

підготовлені санітарні кімнати (рідке мило, паперові рушники або електросушарки для рук, плакати, банери про респіраторну гігієну і етикету кашлю);
обладнані медпункти (безконтактні термометри, дезінфектори, засоби індивідуального захисту);

розмітка на підлозі для дотримання дистанції та організованого руху коридорами;

провітрювання приміщень не менше 10 хвилин після кожного заняття;

очищення та дезінфекція поверхонь (дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил і т. д. - після проведення занять в кінці робочого дня).

Скасування "шведського столу" та інструктаж персоналу

Крім того, рекомендації також встановлюють особливості організації харчування. Так, у період карантину не дозволяється харчування за типом "шведського столу" та з самообслуговуванням. Заклад також повинен мати графік харчування учнів/студентів. Відстань між столами має бути не менш як 1,5 м, а за одним столом має бути не більш ніж 4-х осіб. Працівники харчоблоку працюватимуть у захисних масках і одноразових рукавичках. Працівники, які видають страви або здійснюють розрахунок, додатково матимуть захисні окуляри або щиток.

Керівники закладів також мають забезпечити проведення роз’яснень та інструктажів для персоналу та здобувачів щодо того, як запобігти зараженню та поширенню коронавірусу, як реагувати на симптоми COVID-19, як правильно використовувати і утилізовувати маски/респіратори, рукавички. Крім того, закладам рекомендовано розробити алгоритми дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з випадками COVID-19 у закладі.

Шкільний транспорт: що потрібно знати водіям і пасажирам


Також встановлено рекомендації щодо перевезення дітей та працівників закладу в шкільному транспорті. Перевізнику необхідно забезпечити водіїв масками/респіраторами та антисептиками для рук, щоденно контролювати їхній стан здоров’я та не допускати до роботи працівників з ознаками гострої респіраторної хвороби і температурою вище 37,20 С. Салон транспорту необхідно дезінфікувати до початку та в кінці робочої зміні. Вхід до салону автотранспорту здійснюється за наявності захисної маски/респіратора. Кількість пасажирів має бути у межах кількості місць для сидіння.

Маски на вході й нові заборони: яким буде новий порядок роботи шкіл і вузів з 1 вересня


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
31-07-2020, 08:34
Коментарів 0 Переглядів 3 710

Сьогодні до університету прибула офіційна делегація Посольства США в Україні
Сьогодні Чернівецька районна рада підтримала рішення про висловлення недовіри голові Чернівецької ОДА
Раніше готель отримав ліцензію на проведення азартних ігор у казино
• Новини партнерів





ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Це що – безкоштовно? Та ну!». Блог Надії Макушинської
Про дітей і (не)втрачені можливості
«Так вони знущаються над нами». Блог Надії Будної
У черзі до банку люди розмовляють про очікуване підвищення тарифів на комунальні послуги восени
«Вам гроші заплатили, а ви напишете!» Блог Анни Семьонової
Не підслуховувати наших людей протягом останнього часу вже не можу.
загрузка...
ВІДЕО Переглянути все відео
Вулицю Богуна в Чернівцях уже давно називають найгіршою у центральній частині міста

Привітання з Днем лісівника начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василя Гончара.

Усі шанувальники гіпермаркету "Ашан" тепер мають можливість без проблем дістатися до свого улюбленого магазину, оскільки перший етап ремонту вулиці Хотинської вже завершено.

Лідер вітчизняного ритейлу відразу приєднався до програми першої леді "Без бар’єрів".

Запрошуємо стати продавцем-консультаном у магазині інтимних товарів "Спокуса".

InstallPro пропонує тільки оригінальну продукцію за доступною ціною для різних об’єктів.