RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Якість світового рівня: українські лікарі розповіли про ІФА-тести, які привіз Фонд Порошенка

Нову партію з 10 тисяч ІФА-тестів від Фонду Порошенка отримують медзаклади України. Високоточні тести виробництва швейцарської компанії Roche дають змогу оперативно проводити діагностику медичним працівникам і пацієнтам, щоб запобігати поширенню коронавірусу у лікувальних закладах.

Про це говорять лікарі з різних областей України, які завдяки Фонду Порошенка з початку червня мають змогу проводити діагностику з допомогою найсучаснішої методики. Загалом в Україну доставлено вже понад 50 тисяч тестів Roche, повідомляє сайт партії "Європейська солідарність".



Якість світового рівня: українські лікарі розповіли про ІФА-тести, які привіз Фонд Порошенка

"Ці тести нові, на новому суперсучасному обладнанні, яке раніше не використовувалось в Україні. Точність надзвичайно висока, практично 99%", – зазначає завідував донорським відділом Львівського центру громадського здоров’я Ігор Горбаль.

"Це надзвичайно потрібна річ, для того щоб визначити логістику хворого: де йому оперуватися, де проходити лікування", – пояснює Микола Галей, медичний директор з хірургічної допомоги Волинської обласної лікарні.

"Нам привезли ще 1000 тестів. Ми вже почали сьогодні тестувати медпрацівників лікарні, зараз будемо тестувати по первинній ланці міста і району, і тих людей, які потребують обстеження", – розповідає директор КНП "Броварська багатопрофільна клінічні лікарня" Валентин Багнюк.

"Ці методики, які Фонд Порошенка дає можливість нам запровадити, вартість цього лабораторного оснащення дозволяє нам моніторити ситуацію у колективі. Це вже друга партія тестів, яку ми отримуємо", – наголошує генеральний директор Тернопільської університетської лікарні Василь Бліхар.

Якість світового рівня: українські лікарі розповіли про ІФА-тести, які привіз Фонд Порошенка

Головний лікар Рівненської центральної міської лікарні Євген Кучерук пояснює: вчасне тестування є першочерговою умовою боротьби з епідемією. "Хочу подякувати Фонду Порошенка за те що, вони з розумінням ставляться до наших проблем і дуже вчасно передають нам тести. Тому що ми хочемо тестувати і медичних працівників, знати – чи хто хворів, чи не хворів, це дуже вчасно. Як то кажуть, дорога ложка до обіду", – говорить Євген Кучерук.

"Якраз у нас практично закінчились реактиви, які в нас були. Один набір на 200 визначень, а в нас співробітників багато, і вони міняють зміни, і кожен раз маємо обстежити, щоб знати, чи можуть вони спокійно йти додому", – пояснює старший лаборант лікарні Ганна Андрощук.

Якість світового рівня: українські лікарі розповіли про ІФА-тести, які привіз Фонд Порошенка

"Ці тести дуже чутливі, аналізатор автоматичний, і через 17 хвилин ми отримуємо вже результат", – показує новітнє обладнання завідувач експрес-лабораторії КНП "Бердянське територіальне медичне об’єднання" Микола Романенко.

"Тести Roche – це світовий стандарт, якість світового рівня. Обладнання може робити більше тисячі тестів за добу. Велика подяка Фонду Петра Порошенка за те, що нам були надані доволі дорогі реактиви. І ми можемо тепер проводити якісну діагностику коронавірусу у наших пацієнтів", – зазначив директор КНП "Бердянське територіальне медичне об’єднання" Дмитро Єгоров.

"Дорога допомога, коли вона вчасна", — так лікарі говорять про захисні костюми, окуляри та маски, про пульсоксиметри, апарати ШВЛ, високоточні ІФА-тести, які із перших тижнів пандемії ми доставляємо у медичні заклади у різних регіонах України. На жаль, влада виявилася неспроможною захистити українців. У таких умовах медики у першу чергу потребують нашого захисту. Тому ми продовжуємо забезпечувати лікарні високоточними тестами та засобами захисту. І я гордий, що завдяки нашій допомозі вдалося зберегти здоров’я тисяч людей. Дякую медикам за кожне врятоване життя", – говорить п’ятий Президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко.

Якість світового рівня: українські лікарі розповіли про ІФА-тести, які привіз Фонд Порошенка

Фонд Порошенка спільно з компанією Рошен і волонтерами закупили понад 130 тисяч захисних костюмів для медиків, 10 тисяч антивірусних окулярів, профінансували закупівлю, ремонт і розхідники понад 50 апаратів ШВЛ, оплатили та відправили у регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів для людей із вразливих категорій.

Захисні костюми від Порошенка отримали понад 100 медичних закладів. У Порошенка у 2020 році на боротьбу з пандемією коронавірусу витрачено вже більше ста мільйонів гривень.

Якість світового рівня: українські лікарі розповіли про ІФА-тести, які привіз Фонд Порошенка

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
27-07-2020, 16:06
Коментарів 0 Переглядів 1 787

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.