Чому китайці не вживають звичний для нас хліб і чим його замінюють

новини
2 317
0
Чому китайці не вживають звичний для нас хліб і чим його замінюють

Хліб є основною їжею для багатьох народів, і ми з дитинства звикли чути про те, що хліб — всьому голова, і що в будинку туга, якщо хліба ні шматка.

Чому зараз заговорили про шкоду хліба, і які причини того, що працьовиті китайці відмовляються від хлібобулочних виробів, інформує Ukr.Media.



Статистика стверджує, що серед жителів Піднебесної найнижчий відсоток людей, які страждають надмірною вагою. А якщо звернути увагу на обличчя китайців, то в них практично немає набряків, мішків під очима і прищів. Вони дуже рідко страждають алергією і дисбактеріозом.

Невже все це тільки через те, що китайці не вживають в їжу дріжджовий хліб? Давайте спробуємо розібратися детальніше.

Сьогоднішній хліб токсичний. Поля обробляють гербіцидами, щоб знищити бур'яни, саме насіння обробляється хімічними добривами для підвищення врожайності, а також хімікатами, щоб їх не їли гризуни. Коли вирощений хліб, з нього виробляють борошно, але щоб його відбілити, також використовуються хімічні реактиви.

Уявіть, яку кількість шкідливих хімічних сполук ми поглинаємо, з'ївши лише один шматок хліба.

У сьогоднішньому хлібі багато глютену, який міститься в пшеничній клейковині. Виробники хліба спеціально додають глютен, щоб нарощувати виробництво й отримувати прибуток.

Але сам глютен не несе ніякої користі, а швидше шкідливий, оскільки осідає на стінках кишечника і призводить до різних кишкових захворювань, а звідси і алергія, і проблеми зі шкірою і з суглобами. Китайці, треба сказати, їдять рисові коржі, в яких немає глютену.

Фабричні дріжджі також не мають нічого спільного зі справжніми домашніми, і проводять вони до закислення організму. А цей процес сприяє постійному розмноженню шкідливих бактерій, тобто до бактеріозу.

Звідси і хвороби шлунку, підшлункової залози, печінки і ускладнений дисбактеріоз. Китайці ж вживають крім рисового борошна, ще й ячмінне, але хліб випікають не на дріжджах, а на соді, що набагато корисніше.

Саме хліб та інші хлібобулочні вироби провокують постійне нарощування ваги. Вчені довели, що в нас виробляється звикання і якщо повністю відмовитися від хліба, то може спостерігатися абстинентний синдром.

Виробники додають в тісто цукор та інші наповнювачі, а також розпушувачі і все це для одержання прибутку. Тому якщо ви не можете зовсім відмовитися від хліба, то готуйте його самостійно, вибираючи борошно грубого помелу і додаючи висівки в діжу.

А замість дріжджів можна використовувати саморобну закваску.

А найголовніше правило, якого потрібно дотримуватися — це будь-яку, навіть найсмачнішу і улюблену їжу, потрібно вживати в міру.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У селі на Буковині з квітами та калачами зустріли воїна, що повернувся з полону - фото
9 316
У Пруті біля міського пляжу в Чернівцях виявили фекалії та кишкові інфекції
6 546
«Вижив за 60 метрів від ворога»: лейтенанта з Буковини відзначили високими державними нагородами
4 823
На одній асфальт, а на другій бруківка: у Чернівцях оголосили тендер на капремонт двох вулиць
4 495
У душовій упала стеля, всюди лазять таргани: студенти скаржаться на умови у гуртожитку ЧНУ - відео
4 085
У Чернівцях тимчасово вимкнуть воду на кількох вулицях: адреси
3 454
Знову аварія у Чернівцях на важливій вулиці: рух ускладнений
3 085
"Герої живуть серед нас": воїн із Буковини отримав високу нагороду
3 033
У селі на Буковині невідомі зірвали банер із портретом полеглого воїна Павла Унгуряна
2 881
У Чернівцях беруться за капремонт ще трьох вулиць: яка вартість
2 503