Салат із зеленим горошком і сиром – легка і смачна страва, яку можна приготувати на обід або вечерю. Він неодмінно порадує вас своїм свіжим літнім смаком.
Лайм в рецепті можна замінити лимоном, а замість зеленої цибулі взяти базилік або тархун.
Салат з фетою і зеленим горошкомЧас приготування: 5 хвилин
Калорійність: 150 ккал на 100 г
Складові:1 банка (400 г) консервованого або 300 г вареного молодого зеленого горошку
200 г фети
150 г листя молодого шпинату або салатного міксу
1 лайм
40 г зеленої цибулі
30 г мл оливкової олії.
Спосіб приготування:Фету поріжте кубиками, додайте до сиру молодий горошок і листя салату.
Заправте оливковою олією і збризніть соком лайма.
Подавайте, присипавши подрібненою зеленою цибулею.
Як варити зелений горошокВитягти горошини з стручків. Жовті і зморщені боби викинути;
Наповнити каструлю на 2/3 об'єму холодною водою і довести до кипіння. Додати сіль і соду з розрахунку 1 чайна ложка солі і 1/2 чайної ложки соди на 3 склянки води;
Засипати зелений горошок в окріп, накрити каструлю кришкою і варити на сильному вогні до готовності, від 5 до 10 хвилин. Чим молодше горошок, тим він швидше звариться;
Готовий зелений горошок відкинути на друшляк і промити холодною водою.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
19-07-2020, 00:12
0
1 272