Дієтолог розповіла про користь і шкоду гострої їжі для організму

новини / Здоров'я
2 486
0
Дієтолог розповіла про користь і шкоду гострої їжі для організму

Любов людей до гострої їжі залежить від їх індивідуальних пристрастей до продуктів, а також від того, чим їх годували батьки в дитинстві, розповіла лікар-дієтолог Маргарита Корольова.

"Індивідуалізм обумовлений регіоном походження людини, тим, що, їли батьки і чим годували в дитинстві. Якщо людина народилася на сході, де у великій кількості використовують гострі приправи, де в традиційний склад страв входить достатня кількість спецій, то людина протягом усього життя буде використовувати їх в раціоні", – цитує експерта портал Nation News.



Тим часом, за словами Корольової, для когось спеції – незвичний інгредієнт, а єдина спеція, яка використовувалася вдома, – сіль.

"Буваючи в різних країнах людина, можливо, вдається до використання спецій, але тільки в рамках ознайомлення з регіональним продуктом", – зазначила фахівець.

Корольова додала, що спеції приносять велику користь організму: це не тільки джерело корисних мінералів, але й фітонцидів, що забезпечують антипаразитарну, антигрибкову, антибактеріальну дії щодо продуктів харчування, до яких спеції додаються. Проте не всі люди переносять, наприклад, пекучий перець.

"У людини просто немає тих рецепторів і ферментів в шлунково-кишковому тракті, які здатні були б прийняти ці спеції, максимально обробити їх і тим самим зробити так, щоб спеції мали позитивний вплив і були вельми корисні організму. Тому все визначається індивідуальними особливостями людини", – зазначила дієтолог.

На думку лікаря, не слід насильно вводити екзотичні спеції і приправи в свій раціон, якщо ваш організм їх не приймає.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують