Еліксир молодості і краси: дієтолог розповіла про користь вітаміну Е

новини / Новини України
1 174
0
Еліксир молодості і краси: дієтолог розповіла про користь вітаміну Е

Вітамін Е – дуже важлива для організму людини поживна речовина, ключовий елемент для міцного імунітету і краси шкіри.

Дієтолог Ольга Безугла розповіла в Instagram про продукти-джерела цієї речовини і пояснила, чому її варто включити в раціон.



Вважаєте жири не можуть бути корисні для здоров'я? А як насправді? А на практиці, жири-жирів ворожнечу! Вітамін Е – незамінний, жиророзчинний вітамін, його основним депо є жири. Але який неоціненний внесок він приносить нашому здоров'ю?

Взаємодіючи з різними елементами нашого організму, він покращує роботу нервової, серцево-судинної та репродуктивної системи. Покращує роботу та відновлення внутрішнього шару кровоносних судин, запобігає утворенню тромбів (через поліпшення ендотеліальної дисфункції) і холестеринових бляшок.

Має регенеруючі властивості, покращує еластичність і пружність шкіри. Підтримує баланс гормонів, покращує зір, уповільнює розвиток нейродегенеративних процесів, включаючи хворобу Альцгеймера, знижує ризик ракових захворювань.

Важливо, що вітамін Е потужний природний антиоксидант, що дозволяє йому захистити від впливу вільних радикалів практично всі клітини організму ! Тому недарма його вважають еліксиром молодості і краси.

Тепер розумієте, чого можна позбавити себе виключаючи жири з щоденного раціону? Симптоми нестачі? Факт може бути особа, причому в прямому сенсі. Сухість і втрата еластичності шкіри, пігментні плями, тьмяні, мляві волосся, апатія, м'язові болі, порушення зору, швидка стомлюваність, анемія, зниження статевої активності.

Як вирішити проблему нестачі? В першу чергу з їжею. Токоферол має вісім форм, які ми отримуємо з різних продуктів протягом дня, медичний препарат допоможе заповнити лише один його вид.

Звідки брати?

Горіхи: Мигдаль, волоські, лісові, кедрові горіхи, кунжут – відмінний перекус і 90% добової норми!

Зелень : мангольд, шпинат, щавель, петрушка, капуста кале, оливки, авокадо, брокколі, капуста.

І звичайно ж рослинні олії (олія авокадо, гарбузова олія) - джерело вітаміну Е.

Також присутній він в яйцях, бобових, жирній рибі! Тому чим більш різноманітний Ваш раціон тим більше можливостей не допустити дефіцит! Тільки враховуйте, що якщо ви поддаете продукти, що містять вітамін Е тепловій обробці, то при цьому втрачається близько 55% вітаміну.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У селі на Буковині з квітами та калачами зустріли воїна, що повернувся з полону - фото
8 862
На Буковині попрощаються із відважним захисником Іваном Темчуком
6 142
На одній асфальт, а на другій бруківка: у Чернівцях оголосили тендер на капремонт двох вулиць
4 333
Депутатка вимагає відсторонення від роботи гендиректорки лікарні у Чернівцях
4 161
«Вижив за 60 метрів від ворога»: лейтенанта з Буковини відзначили високими державними нагородами
3 763
У Пруті біля міського пляжу в Чернівцях виявили фекалії та кишкові інфекції
3 535
У Чернівцях тимчасово вимкнуть воду на кількох вулицях: адреси
3 431
У місті на Буковині запрацював наземний фонтан: мешканців просять не нищити його
3 191
"Герої живуть серед нас": воїн із Буковини отримав високу нагороду
2 869
У селі на Буковині невідомі зірвали банер із портретом полеглого воїна Павла Унгуряна
2 584