Ми звикли їсти копчену скумбрію, але, запечена на грилі, ця риба не менше смачна.
Ділимося смачним та легким рецептом скумбрії для літніх пікніків.
Складові:
500-600 г тушка скумбрії
1 лимон
Кілька гілочок свіжого чебрецю і розмарину
Морська сіль
Мелений чорний перець
Рожевий перець
Оливкова олія
Спосіб приготування:
Рибу почистити і ретельно вимити. Видалити голову. Натерти тушку сіллю, травами і перцем.
Лимон розрізати на кружечки. Кілька шматочків вкласти всередину тушки.
Форму для запікання застелити фольгою, полити оливковою олією. Укласти рибу в форму, на спинку викласти кружки лимона. Навколо риби розкласти шматочки лимона, що залишилися. Посипати сіллю, спеціями і травами. Рясно полити оливковою олією.
Випікати під грилем протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору. При цьому уважно стежте, щоб риба не пересохла і шкірка не присмажилася до бульбашок. За необхідності поливайте оливковою олією і соком, що виділився.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram