За даними інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції Івано-Франківської облдержадміністрації, на ринках області було проведено аналіз відібраних зразків овочевої продукції на вміст нітратів. За словами начальника інспекції Миколи Дармороза, проведено вибірковий аналіз продукції рослинного походження (томатів свіжих, огірків свіжих, яблук, капусти, цитрусових, редиски) і виявлені розбіжності щодо вмісту нітратів зі сертифікатами на капусту, що реалізовувалась на ринку селища Верховина, виданими державною лабораторією ветеринарно-санітарної експертизи міста Чернівців.
А при проведені аналізу партії редиски, що поступила для реалізації на ринок міста Надвірна, зі слів продавця, завезеної з Чернівецької області, виявлено, що фактичний вміст нітратів перевищував допустимий рівень в 1,3 раза. При повторному проведені аналізу результати підтвердились. Усі партії товару, в яких виявлено перевищений рівень нітратів, були вилучені й заборонені для реалізації, повідомила прес-служба Івано-Франківської ОДА.