Як повідомляє держінспекція з контролю за цінами в області, за останню декаду травня у торгівельній мережі зросли роздрібні ціни: на 3,5% на ковбасу варену першого ґатунку, на 2,0% на масло вершкове, на 1,5% на цукор-пісок. За словами начальника держінспекції Віктора Лащака, збільшення цін пояснюється ростом в окремих виробників.
Водночас, на 5,2% знизилися ціни на курячі яйця.
На ринках спостерігається зростання вартості птиці (кури) - на 1,1%, цукру - на 2,0%, яблук - на 3,8%.
Аналізуючи динаміку цін, в інспекції прогнозують подальший ріст цін на цукор за рахунок підвищення цін виробників та овочі внаслідок зменшення пропозиції, а також зниження цін на яйця курячі за рахунок зменшення цін виробників.