Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило рекомендації щодо роботи готелів під час карантину.
Постанова про протиепідемічні заходи в готелях затверджена головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком і набирає чинності з 22 травня.
У документі зазначається, що до роботи не допускаються працівники з температурою тіла вище 37,2 °С чи з симптомами респіраторного захворювання. Перед початком робочої зміни відповідальна особа проводить температурний скринінг усім працівникам готелю.
На вході та в коридорах потрібно організувати місця для обробки рук антисептиками. Утворення черг в готелі неприпустимо.
У вестибюлі готелю можуть перебувати не більше однієї особи на 10 кв. м. У спільних приміщеннях, таких як коридори, усі мають дотримуватися маскового режиму.
Гість, у якого виявлять підвищену температуру чи ознаки респіраторного захворювання, підлягає ізоляції в номері до консультації з лікарем.
На час карантину забороняється робота конференц-залів, фітнес- і спа-центрів. Дозволяється доставка їжі в номери та відвідування літніх майданчиків кафе/ресторану за умови дотримання відстані не менше ніж 1,5 м між столами та розміщення не більше чотирьох клієнтів за одним столом.
З 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину: обмеження послаблюють тільки в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.
За інформацією МОЗ, не готові перейти до другого етапу ослаблення карантину 11 областей України, а також Київ.
В Україні кількість інфікованих коронавірусом перевищила 20 тисяч. З початку епідемії померли 588 пацієнтів з COVID-19, більше 6,5 тисяч осіб вже одужали.
22-05-2020, 21:40
0
1 064