Багатьом дуже важко відмовити від солодкого Хоча всі розуміють про його шкоду – збільшення ваги, високий рівень цукру в крові і його коливання, можливі серцево-судинні захворювання.
Якщо дуже хочеться солодкого краще знайти йому альтерантиву Гарним варіантом стануть фрукти, пише clutch.ua
Абрикоси: вони багаті вітаміном А і клітковини. Вони смачні самі по собі, але також їх можна додавати в пластівці, йогурт або фруктовий салат.
Апельсини: також мають мало цукру в складі, але зате в них багато вітаміну С. Коли хочеться солодкого, краще з'їсти цілий фрукт, ніж випити сік – в плодах більше клітковини.
Ожина: вона містить 7 г цукру на склянку, так що не потрібно турбуватися про набір ваги після переїдання цієї ягоди. Від 100 г продукту ти також отримуєш близько 20% своєї щоденної норми клітковини. Саме це допомагає залишатися ситим досить довго.
Персик: на смак він солодкий, персик середнього розміру містить близько 13 г цукру.
Грейпфрут: половина середнього грейпфрута містить близько 11 г цукру.
Авокадо: майже не містять цукру, але сповнені хороших жирів для підтримки серця та стабілізації рівня холестерину.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram