Підвищує імунітет, очищає кров та спалює жири: все, що потрібно знати про куркуму.

новини
5 000
0
Підвищує імунітет, очищає кров та спалює жири: все, що потрібно знати про куркуму.

Куркума – це рід багаторічних трав'янистих рослин із сімейства імбирних.

Про це пише https://www.unian.ua/



Вона користується величезною популярністю практично в усіх країнах Азії та Океанії.

Відома своїми цілющими властивостями і використовується для приготування кулінарних шедеврів половини світу.

Видобувається ця спеція з кореня рослини шляхом варіння, висушування, очищення і подальшого перемелювання до стану порошку.

Користь і властивості куркуми

Корисні властивості куркуми широко використовувалися в стародавній східній медицині, хоча цілителі тих часів і не могли провести її хімічний аналіз.

Здавна вважається, що куркума очищає кров, зігріває тіло і звільняє енергетичні канали.

В Індії ця спеція, поряд з імбиром, корицею і кардамоном, відноситься до таких, які наділяють життєдайною енергією, дарують процвітання і забезпечують єднання з простором.

Сучасна медицина може пояснити детальніше і доступніше, в чому полягає користь куркуми.

Зокрема, жовта спеція має властивості натуральних антибіотиків, які на відміну від синтетичних не мають широкого спектра побічних ефектів і не завдають шкоди організму.

Також серед корисних властивостей куркуми слід виділити такі:

- відновлює організм на клітинному рівні;

- усуває проблеми з кровообігом;

- нормалізує рівень холестерину в крові та зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань і атеросклерозу;

- покращує роботу кишківника і допомагає справлятися з хронічною діареєю, метеоризмом, виразковим колітом та іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту;

- зміцнює імунну систему, допомагає помітно підвищити імунітет і навіть боротися з раковими захворюваннями.

- покращує роботу мозку;

- допомагає під час схуднення, знижуючи тягу до солодкого та активно спалюючи жири.

Протипоказання

Щоб уникнути будь-яких негативних наслідків, не слід вживати понад 3 грамів куркуми на добу. Разом з тим, існує ряд захворювань, при яких краще зовсім відмовитися від приправи.

Серед них:

- алергія;

- панкреатит;

- гепатит;

- цукровий діабет;

- гіпотонія;

- захворювання шлунка.

Також куркуму не варто вживати при жовчнокам'яній хворобі, оскільки вона призводить до посиленого відтоку жовчі.

Не рекомендують додавати в їжу куркуму тим, хто чекає на малюка, оскільки спеція може спровокувати зрив вагітності. Не варто давати страви з цією приправою дітям до шести років, адже у них слабкий шлунково-кишковий тракт.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У центрі Чернівців відкрився перший в Україні рекрутинговий центр 108 батальйону бригади "Едельвейс" - фото
«Долар слабшає через глобальні зміни»: чому долар у світі дешевшає та чого чекати українцям
Смертельна аварія у Чернівцях: водій автомобіля збив велосипедиста
«Стояли впритул до ворога»: прикордонник з Буковини про бої на Донеччині
ексклюзив
На Буковині синоптики попередили про пориви вітру
Масована нічна атака РФ: ракети летіли на Львів, під ударом захід України
28 червня, 2025
З нагоди Дня Конституції України на горі Веприк розгорнули 20-метровий прапор - фото
«Не завжди діти відразу говорять про це»: скількох педофілів засудили на Буковині за останні п’ять років
ексклюзив
«Тато – мій ангелик»: дружина загиблого воїна з Буковини просить визнати його Героєм
Сьогодні на Буковині попрощаються із воїном Віталієм Шалаєвим