В першій декаді травня у Чернівецькій області знизився середній рівень роздрібних цін в магазинах на яйця курячі на 2,9%, повідомили в держінспекції з контролю за цінами в області. Водночас, зріс середній рівень роздрібних цін на підприємствах торгівлі на: птицю (кури) на 1,7%, цукор-пісок на 4,6%, сіль на 2,2%.
На ринках знизився середній рівень роздрібних цін на продовольчих ринках на сало на 1,9%. Середній рівень цін на сало знизився за рахунок зменшення попиту на цей товар. Зріс середній рівень роздрібних цін на продовольчих ринках на: птицю (кури) на 1,7%, картоплю на 1,7%, капусту на 18,8%, моркву на 4,1%, буряки на 4,3%. Збільшення роздрібних цін на птицю пов'язано із ростом цін на продукцію, що реалізується в регіоні під торговою маркою "Гаврилівські курчата" на 3,4%. Підвищення роздрібних цін на овочі пояснюється зменшенням пропозиції товарів у зв'язку із псуванням.
В держінспекції прогнозують подальший ріст цін на цукор за рахунок підвищення цін виробників та овочів внаслідок зменшення пропозиції. На інші продовольчі товари прогнозують відносну стабільність цін.