Все про арахіс: користь, шкода, калорійність

новини
1 717
0
Все про арахіс: користь, шкода, калорійність

Арахіс - улюблені багатьма ласощі.

Про це пише https://www.unian.ua/



Його використовують у кондитерському виробництві, з його додаванням готують основні страви та закуски.

Крім цього, арахісове масло також застосовується в косметології.

У медицині жирне арахісове масло застосовується нарівні з мигдальним маслом як основа для парентеральних лікарських форм, а насіння арахісу — як замінник насіння солодкого мигдалю при приготуванні емульсії.

До речі, всупереч поширеній думці, арахіс - це не горіх.

Так-так, це бобова трава. Батьківщиною арахісу вважається Південна Америка. Потім мореплавці поширили це бобове по всіх континентах.

Калорійність арахісу У 100 грамах арахісу міститься близько 567 калорій.

Користь арахісу Білок, що міститься в арахісі, добре засвоюється організмом, в бобах міститься багато високоякісних жирів і необхідних організму мінералів і вітамінів.

Склад арахісу різноманітний:

В ньому присутні вітаміни С, D, Е, РР, групи В, магній, кальцій, натрій, фосфор, калій, залізо, мідь, цинк, селен, марганець.

- Арахіс зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань через магній, що міститься в ньому, контролює артеріальний тиск.

- Арахіс позитивно впливає на роботу сечостатевої системи, покращує пам'ять, концентрацію уваги, що особливо корисно літнім людям.

Також сприяє омолодженню шкіри завдяки фолієвій кислоті та вітаміну Е.

- Корисний при хронічній втомі, неврозах і депресії, фізичному виснаженні.

- Підвищує імунітет, допомагає у визволенні органів дихання від мокротиння.

- Арахіс корисний при діабеті, оскільки контролює цукор крові.

- Арахіс допомагає нарощуванню м'язів через великий вміст протеїну.

- Сприяє виведенню шлаків і токсинів.

- Здатний покращувати згортання крові.

- Нормалізує сон і допомагає у виробленні серотоніну.

Як смажити арахіс

В корисними властивостями ознайомилися. Тепер, напевно, вам захочеться знову поласувати цим "земляним горіхом".

У супермаркетах часто продається сирий арахіс на вагу.

Його можна їсти й в такому вигляді, але смачніше, якщо арахіс буде підсмаженою.

Існує два способи обсмажити арахіс вдома: на сковороді та в духовці.

На сковороді – найпростіший спосіб.

Сковорода для такої мети обов'язково повинна бути товстостінної.

Її потрібно ретельно вимити, витерти насухо, а потім прожарити з сіллю.

Це захистить арахіс від неприємних запахів.

Смажити зерна потрібно на малому вогні та постійно перемішувати їх. На деку в духовці.

Цей спосіб набагато простіший за попередній, адже все, що потрібно зробити господині, так це висипати горіхи на деко, що застелений пергаментом, а потім поставити лист в духовку, розігріту до 180 градусів Цельсія.

Через 7-10 хвилин від початку обсмажування ядра потрібно вийняти та остудити в рушнику, виготовленому з натуральних волокон.

Шкода арахісу

Арахіс може завдати шкоди, якщо вживати його у великій кількості.

Не рекомендується захоплюватися продуктом людям з надмірною вагою. Необхідно їсти тільки якісний арахіс, запліснілий продукт може викликати отруєння.

Не рекомендуються земляні горіхи хворим артрозами, артритами, подагрою, а також людям, схильним до алергії.

Реакція на продукт може бути найрізноманітніша: від шкірних проявів до анафілактичного шоку.

Маленьким дітям арахіс потрібно давати в обмежених кількостях: не більше 7-10 горішків в день.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: