RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ЗМІ повідомляють про госпіталізацію митрополита Онуфрія з COVID-19. В УПЦ МП інформацію заперечують

За даними ЗМІ, очільника УПЦ МП митрополита Онуфрія та митрополита УПЦ МП Антонія таємно госпіталізували з коронавірусом. Водночас представники церкви спростовують цю інформацію.

Про це йдеться у матеріалах "Релігійна правда", ТСН.Тиждень, DT.UA, Центр інформації УПЦ МП.



"Релігійна правда" з посиланням на джерела у Києво-Печерській лаврі повідомила, що митрополита Онуфрія та керуючого справами УПЦ МП митрополита Антонія, а також ректора Київської духовної академії при Києво-Печерській лаврі єпископа Сильвестра госпіталізували після виявлення в них коронавірусу.

При цьому, як пише видання, митрополити Онуфрій та Антоній проходили тест на коронавірус анонімно, і були госпіталізовані під чужим іменем. За даними джерела "Релігійної правди", скоріш за все, митрополит Онуфрій не проводитиме Великодню літургію.

Видання також пише, що митрополит Антоній, який увечері 17 квітня з’явився у програмі "Свобода слова Савіка Шустера", залишив клініку на цей час та поїхав до Києво-Печерської лаври, щоб взяти участь в прямому ефірі, про який була домовленість зазделегідь.

Водночас ТСН.Тиждень повідомляє, що має підтвердження цієї інформації.

"Підтверджуємо. Верхівка УПЦ МП з переляку лягла в клініку під чужими іменами, коли отримала позитивний тест. Вчора Антоній в лавру на ефір з температурою їздив".

"Дзеркало тижня" також повідомляє, що у митрополита Онуфрія кілька днів тому був виявлений коронавірус. За даними джерел DT.UA, ним займаються в Київському інституті серця Бориса Тодурова.

"Онуфрій перебуває у спеціальній палаті в лікарні Тодурова, яку забезпечив усім необхідним для інфекційних захворювань, включаючи найсучасніший апарат штучної вентиляції легень, що особливо тонко і ефективно виконує функцію наповнення легень киснем, народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Вадим Новинський.

І Борис Тодуров, і Вадим Новинський є прихожанами УПЦ МП і регулярно здійснюють паломництво на Афон. Цим можна пояснити, що високотехнологічну інфекційну палату Новинський створив у непрофільному Інституті серця".

Разом з тим, сам митрополит Антоній у коментарі "Українській правді" спростував інформацію про госпіталізацію себе або митрополита Онуфрія.

Пряма мова митрополита Антонія: "Я перебуваю у себе в келії у Лаврі. У мене температура 36,6, я здоровий. Готуюсь правити ввечері службу в одному з храмів Києво-Печерської лаври.

Блаженнійший Онуфрій перебуває у себе в резиденції. Зазвичай там, де він служить, збирається дуже багато народу, тому Блаженнійший служитиме Пасхальну службу, мабуть, у себе в храмі на території резиденції. В Лаврі він служити не може, бо вона закрита на карантин і ні в неї, ні з неї не можна вийти".

Пізніше Центр інформації УПЦ МП заявив, що митрополити Онуфрій і Антоній здорові і готуються до Великоднього богослужіння.

Там повідомили, що Онуфрій здійснить Великоднє богослужіння в домовому храмі, у своїй резиденції, щоб уникнути скупчення віруючих.

В УПЦ МП заявили, що митрополит Антоній (Паканич) перебуває в Києво-Печерській лаврі, він здоровий і також готується до Великодньої Божественної літургії, яку він проведе в одному з храмів Києво-Печерської лаври.

Нагадаємо, керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній закликав прихожан, незважаючи на карантин, прийти до Свято-Воскресенського храму недалеко від Києво-Печерської Лаври в Києві, куди представники УПЦ МП мають намір привезти Благодатний вогонь.
Редактор: Юрій Коверзнєв
18-04-2020, 15:10
Коментарів 0 Переглядів 14 131

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.