RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

В Українській православній церкві поділилися унікальним рецептом святкової паски

Українська православна церква поділилася унікальним рецептом святкової паски від насельників Видубицького монастиря.

Рецепт можна знайти на сторінці УПЦ у Facebook.



В Українській церкві зазначили, що зазвичай паски зі щирою молитвою і добрим настроєм випікають у Великий четвер або Велику суботу.

"За цим рецептом виходить 20 великих (по 800 г) або 30 середніх (по 500 г) пасок", - йдеться у повідомленні.

У рецепті йдеться, що починати варто з опари.

"Для цього змішайте 2250 мл теплого молока, 400 г свіжих дріжджів, 1000 г яєць (20 штук), 2250 г цукру, 1 кг пшеничного борошна та 100 г ванільного цукру. Залишаємо опару на бродіння на 1 годину.

А потім приступаємо до замішування власне тіста. Для цього до опари необхідно додати ще 800 г розтопленого вершкового масла, 40 г солі, 5,7 кг борошна, родзинки, цукати, сухофрукти і цедру з лимонів та апельсинів. Додавати кожний інгредієнт потрібно поступово, щоразу ретельно перемішуючи. Готове тісто залишаємо на бродіння на кілька годин у теплому місці, воно повинно підійти вдвічі.

Далі у формочки закладаємо паски (форми заповнюємо тістом на третину). Даємо піднятися і випікаємо у добре прогрітій духовці при температурі 180-200 градусів до готовності. Приблизно, час випікання паски займає 40-60 хвилин часу – залежно від розміру формочки і, відповідно, маси паски. Поки насолоджуємося ароматом пасок, що печуться, думаємо, як будемо їх прикрашати. Готові рум’яні паски оздоблюємо горіхами, цукатами, калиною – чим душа забажає, освячуємо і з подякою Господу споживаємо!", - йдеться у рецепті.

В Українській православній церкві поділилися унікальним рецептом святкової паски


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
16-04-2020, 17:44
Коментарів 0 Переглядів 1 731

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.