RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чиновник Чернівецької ОДА лобіював питання щодо виділення грошей на ОТГ, якою керує його батько, – ЗМІ

Перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк порушив вимоги антикорупційного та бюджетного законодавства, приймаючи рішення, яке стосується Вікнянської об’єднаної територіальної громади, керівником якої є його батько.

Такі висновки випливають із матеріалів, оприлюднених на сайтах Чернівецької ОДА та Мінрегіону, повідомляє ТВА.



Зокрема, 14 травня 2019 року на засіданні регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР, підбили підсумки оцінювання й визначили проекти-переможці.

Серед них – проект щодо капітального ремонт Вікнянського закладу середньої освіти І-ІІІ ст. У проекті, який був поданий Вікнянською ОТГ, яку очолює батько нинішнього першого заступника голови ОДА Іван Ковалюк, було вказано, що визначений період його реалізації – 2019 рік.

Згідно з розпорядженням Кабміну від 5 липня 2019 року № 492-р, цей проект включили до Переліку на 2019 рік. Так, за рахунок ДФРР на проведення капремонту школи у Вікні передбачалося понад 5,6 млн. грн.

Однак, через неналежну організацію сільською радою Вікнянської ОТГ заходів щодо реалізації цього проекту (не передано документацію до управління капітального будівництва Чернівецької ОДА, несвоєчасно проведено тендерні процедури тощо) визначені проектом роботи не завершили у 2019 році.

Наприкінці січня 2020 року в Чернівецькій ОДА під головуванням першого заступника голови Богдана Ковалюка відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР.

На засіданні було затверджено перелік із 12-ти перехідних інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку на загальну суму 197 млн. грн. Серед затверджених – і проект щодо капітального ремонту Вікнянського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів.

Пізніше, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України від 26 лютого 2020 р. №211-р., цей проект внесли до позиції "Чернівецька область". А отже, урядом передбачили 3,324 млн. грн. на проведення капітального ремонту в навчальному закладі села Вікно.

Як стало відомо журналістам ТВА, період реалізації цього проекту було замінено на 2020 рік, при цьому проект не проходив конкурсний відбір на 2020 рік із зміненими документами.

Отже, ці дії проведено з недотриманням вимог законодавства. Зокрема, Бюджетний кодекс зобов’язує проходження попереднього конкурсного відбору проектів (ч. 3 ст.24-1). Окрім того, було порушено Порядок підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку та проектів – переможців "Всеукраїнського громадського бюджету", стосовно Інвестиційних програм і проектів, календарні плани реалізації яких становлять більше одного року.

Разом з тим, голова комісії Богдан Ковалюк при ухваленні рішення про включення проекту щодо школи у селі Вікно не дотримався вимог антикорупційного законодавства "Про запобігання корупції". Зокрема, посадовець, при ухваленні рішення про затвердження проекту, поданого Вікнянською ОТГ, яку очолює його батько, не повідомив про виникнення реального конфлікту інтересів.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
16-04-2020, 10:47
Коментарів 0 Переглядів 1 880

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.