RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

В Одесі УПЦ МП розставить священників на перехрестях

В Одесі на Великдень священики УПЦ МП стоятимуть на перехрестях зі свяченою водою і аудіозаписом богослужінь.

Про це стало відомо під час засідання оперативного штабу, в якому взяли участь представники Православної церкви України (ПЦУ), Української греко-католицької церкви (УГКЦ) та Української православної церкви (УПЦ МП), пише УНІАН.



Під час засідання голова Одеської ОДА Максим Куций, зазначив, що, незважаючи на карантин, вчора, у Вербну неділю, біля багатьох храмів Одеси спостерігалася велика кількість віруючих.

"Змушений констатувати, велика кількість людей, не дотримуючись карантину, без масок і рукавичок, прийшли до храмів ... Припускаю, що найближчої неділі (під час святкування Великодня) ситуація посилиться", - сказав Куций.

Голова ОДА закликав представників конфесій спільно розробити план проведення релігійних заходів, щоб не допустити ситуації, що виникла в Італії та Іспанії, де має місце масове інфікування COVID-19.

Вікарій Одеської єпархії УПЦ МП, єпископ Южненський Діодор (Васильчук) заявив, що єпархія в густонаселених "спальних" районах міста, де практично немає храмів, розмістить на вулицях священиків зі свяченою водою, свічками, записом молебнів, співів, церковного дзвону тощо.

Єпископ представив карту таких локацій, з якої випливає, що їх буде близько сорока, в основному, в Київському районі Одеси. Священики чергуватимуть в обраних "точках" (за межами храмів) з 6:00 до полудня, щоб бажаючі могли освятити великодні кошики. У центрі міста подібні локації не плануються, тому що там є досить велика кількість храмів.

"Не пустити до церкви не можемо, так як це викличе масове обурення", - зазначив єпископ Діодор, заявивши, що в церквах дотримуються всіх передбачених карантином заходів, але вплинути на те, що відбувається за їх воротами, церква не може. Він додав, що в містах області організовують аналогічні локації, а в селах батюшки пройдуть вулицями, освячуючи продукти, виставлені біля будинків.

Священик також заявив, що довіряти ЗМІ не можна, так як з'явилися в Інтернеті фотографії, на яких - натовпи людей біля храмів УПЦ МП, не відповідають дійсності. Він стверджує, що фотознімки "вирвані з контексту", а насправді в неділю людей прийшло небагато.

"Прийшло мало людей - 30% порівняно з попередніми роками", - стверджує Васильчук.

Секретар Одеської єпархії ПЦУ, протоієрей Теодор Оробець заявив, що богослужіння церкви проходять в режимі онлайн і транслюються, зокрема, через Інтернет.

"Ми закликаємо, щоб люди залишалися вдома ... Вчора в храмах було до 10% від звичайної кількості людей. Якщо люди прийдуть (у неділю), в храмах паски не святитимуть", - підкреслив він.

Як передбачається, представники ПЦУ почнуть освячення продуктів напередодні свята (щоб не створювати перед храмами стовпотворіння), в районах області розглядається можливість роздачі людям свяченої води тощо. Крім того, відео нічної служби парафіяни ПЦУ і УПЦ зможуть подивитися в режимі онлайн, біля деяких храмів встановлять екрани.

Представники церков просять людей похилого віку максимально залишатися вдома, особливо тих, хто перебуває в групах ризику.

Екзарх Одеський УГКЦ, єпископ Михайло Бубнов зазначив, що думка цієї церкви зводиться до того, що абсолютно всі люди мають залишатися вдома.

"Якщо духовний лідер закликає - віруючі слухають ...", - підкреслив він. За даними, Одеської ОДА, станом на ранок 13 квітня в Одеській області підтверджено 69 випадків інфікування COVID-19.
Редактор: Юрій Коверзнєв
13-04-2020, 18:20
Коментарів 0 Переглядів 1 233

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.