RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ТОП-15 українських фільмів, які точно варті вашої уваги


15 українських фільмів, які обов'язково потрібно подивитися кожному.

Найцікавіші і найпопулярніші фільми, які нещодавно вийшли, а також старі шедеври українського кіно.



"Додому"

Сюжет: Батько і син везуть на поховання в Крим сина і брата, який загинув під час українсько-російської війни.

"Додому" – це повнометражний дебют 26-річного режисера Нарімана Алієва, який представляв Україну в лонґ-листі "Оскара", також стрічка має нагороди міжнародних кінофестивалів в Одесі і Стамбулі.

"Мої думки тихі"

Сюжет: історія картини розгортається навколо фрілансера Вадима Ротта, який погоджується на запис звуків тварин із Закарпаття. Головний герой вирушає на втілення своєї нової мрії разом з мамою, яка ускладнює цю подорож своєї гіперопікою.

Комедія Антоніо Лукича претендує на статуетку "Золота Дзиґа-2020" в номінації "Кращий фільм".

"Донбас"

Сюжет: 13 епізодів, які перетікають з одного в інший, що відтворюють вже історичні події, які сталися на Сході України. За основу сценарію режисер Сергій Лозниця взяв документальні матеріали з аматорських роликів на YouTube, зняті на підконтрольній самопроголошеним ДНР і ЛНР території в 2014-15 роках.

Фільм став головним тріумфом українського кіно у 2018 році. На Каннському кінофестивалі Сергію Лозниці був привласнений приз за кращу режисерську роботу. "Донбас" також нагородили Державною премією України імені Олександра Довженка.

"Рівень чорного"


Сюжет: 50-річчя стає початком складного етапу в житті весільного фотографа Кості. Все, що він любив і до чого був прив'язаний, йде назавжди. Хоча таких речей в його житті не так вже й багато: паралізований після інсульту батько, подруга, старий кіт, слайди, на яких він молодий і щасливий. Костя все життя фотографує чуже щастя. Для нього це звичайна рутина.

Прем'єра документально-ігровий драматичної стрічки, знятої Валентином Васяновичем, відбулася 17 липня 2017 року на 8-м Одеському міжнародному кінофестивалі.

"Брама"

Сюжет: історія про життя родини на чолі з бабою Прісею, яка мешкає в Чорнобильській зоні відчуження. Головна героїня їсть галюциногенні гриби і приятелює з русалками, а під час війни одного разу зарізала дванадцять есесівців. Раптово їх розмірене життя закінчується – баба Пріся отримує надприродний сигнал про катастрофу, яка відбудеться незабаром.

"Дике поле"

Сюжет: Герман змушений повернутися в своє рідне містечко на Донбасі. Його старший брат зник, і тепер герою доведеться захищати сімейний бізнес – стару бензоколонку. Разом з нею – друзів дитинства і своє кохання від тих, хто захоплює шматок за шматком землю, перетворюючи її на кукурудзяні поля і залізницю, яка нікуди не веде

"Чужа молитва"

Сюжет: фільм розповідає історію кримської татарки Саїде Аріфової, яка під час Другої світової війни двічі врятувала 88 єврейських дітей-сиріт: спочатку – від нацистів, видаючи дітей за кримських татар, а вдруге – від військ НКВС, які здійснювали депортацію кримських татар у травні 1944 року, довівши, що ці діти є євреями.

"Ефір"

Сюжет: на околиці Російської імперії лікар дає смертельну дозу ефіру молодій жінці, яку хоче спокусити. За підозрою в замаху на вбивство і зґвалтування йому загрожує смертна кара або посилання в Сибір і, в останній момент, лікареві вдається врятуватися. Він біжить і знаходить роботу до австро-угорської фортеці, де продовжує свої експерименти з ефіром, мета яких – не тільки полегшення болю, але і маніпуляція поведінкою людини.

"Тепер я буду любити тебе"

Сюжет: романтична комедія розповідає про ресторатора Мішеля, який після того, як від нього пішла дружина напередодні Різдва, потрапляє у вир різноманітних пригод.

"Прикольна казка"

Сюжет: іронічна і захоплююча казка, в якій діють романтичні герої, підступні злодії та відчайдушні мілітаристи. Дія розгортається в двох трохи дивних сусідніх королівствах: Військовому і Нещасному. Жителі першого все життя безглуздо та безуспішно воюють, а другого – скаржаться на нещасливу долю.

Прем'єра картини відбулася 4 грудня 2008 року.

"Кіборги"

Сюжет: фільм розповідає історію одного двотижневого бойового чергування у вересні 2014 року. Група українських військових вперше приїжджає в пошкоджену бойовими діями будівлю старого терміналу Донецького аеропорту ім. Сергія Прокоф'єва. Доброволець з позивним "Мажор" – музикант і син впливових батьків, який потайки втік на війну. Він намагається зрозуміти свою роль на цій війні, саму війну, і що буде після неї. Разом з ним ще шестеро військових, чиїми прототипами є реальні українські військові.

Картина є одним з переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно України.

"Місто, в якому не ходять гроші"

Сюжет: У Аліси настав важкий період в житті: її звільнили з роботи, хлопець пішов до іншої, вона розчарована і не розуміє, як жити далі. Раптом у своїй кімнаті Аліса знаходить квиток на потяг до невідомого міста. Щоб трохи розвіятися від проблем вона вирішує скористатися квитком і відправитися в подорож. Однак Аліса потрапляє в дивний фантасмагоричний світ – закриту територію, звідки неможливо вибратися і де діють власні закони.

"Порно з вбивством"

Сюжет: Денис – дрібний бізнесмен-невдаха. Він заборгував велику суму грошей бандиту на прізвисько Краватка. Щоб віддати борг, Денис вирішує заробити на "порно". А коли береться завзято до зйомок "фільму для дорослих", він абсолютно не уявляє, як це робити.

"Плем'я"

Сюжет: фільм розповідає про драматичну історію першого кохання глухого Сергія, який переходить в 11-й клас інтернату. Сюжет фільму побудований на стосунках героя з однокласниками і дівчиною Анею.

Картина була одним з претендентів на подання від України на номінацію премії "Оскар" 2015 року. У тому ж році фільм отримав премію "Ніка" в категорії "Кращий фільм країн СНД і Балтії".

"Герої мого часу"

Сюжет: Фільм розповідає історію "маленької людини", хлопця "з сусіднього двору", що живе в складному і суперечливому світі. Жорик намагається знайти сенс свого існування у великому місті і приїжджає до столиці в пошуках щастя. Він шукає роботу, намагається будувати стосунки, намагається поставити собі високі цілі. Але кожного разу заходить в глухий кут. Його дівчина із заможної сім'ї, власниця бізнес-центру. Проте прірва між соціальними класами перешкоджає їх коханню.

Джерело: Сьогодні

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
30-03-2020, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 746

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.