Рецепт класичної лазаньї з м'ясом

новини
1 224
0
Рецепт класичної лазаньї з м'ясом

Класична лазанья з м'ясом

Інгредієнти:



Основні:

Листи для лазаньї 12 шт.

Пармезан 200 г

Для соусу болоньєзе:

Фарш 500 г

Помідори 3 шт.

Цибуля 1 шт.

Часник 2 зубчики

Томатний соус 3 ст. л.

Олія оливкова 4 ст. л.

Петрушка пучок

Сіль за смаком

Перець за смаком

Для соусу бешамель:

Молоко 800 мл

Масло вершкове 100 г

Борошно 3 ст. л.

Мускатний горіх ¼ ч. л.

Сіль за смаком

Перець за смаком

Приготування:

Готуємо соус болоньєзе. Чистимо цибулю, дрібно нарізаємо та обсмажуємо на оливковій олії. До неї додаємо фарш, часник, сіль та перець. Смажимо до готовності 15 хвилин. Бланшируємо помідори, нарізаємо невеликими шматочками та додаємо до готового фаршу. Туди ж виливаємо томатний соус. Гарно перемішуємо інгредієнти, накриваємо кришкою та тушкуємо протягом 20 хвилин. Знімаємо з вогню та додаємо дрібно нарізану зелень.

Для приготування соусу бешамель знадобиться сотейник з товстим дном. Ставимо його на вогонь, розтоплюємо вершкове масло, додаємо муку. Ретельно перемішуємо інгредієнти. Поступово вливаємо молоко, не забуваємо постійно мішати соус. Додаємо сіль, перець, мускатний горіх. Доводимо його до кипіння, знімаємо з вогню. Соус повинен мати консистенцію рідкої сметани. Варто пам’ятати, що при охолодженні він стане густішим.

У кип’ячій воді відварюємо листи лазаньї. Достатньо проварити їх 2‒3 хвилини, а потім просушити паперовим рушником. Одночасно в каструлі має бути не більше двох листів, адже вони можуть злипнутися.

Беремо форму для запікання (у нашому випадку розміром 20x20 см), на дно виливаємо невелику кількість соусу бешамель. Зверху викладаємо листи лазаньї, на них — соус болоньєзе, потім соус бешамель. Таким чином робимо 5‒6 шарів. Верхні листи змащуємо соусом бешамель і посипаємо дрібно натертим пармезаном.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Запікаємо страву 30‒40 хвилин. Готову лазанью виймаємо з духової шафи та залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин. За цей час соуси застигнуть, і лазанью легко можна буде розрізати на шматочки.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях завтра відкриють найбільший торговий центр «Bukovyna Mall»
31 112
Блогерка йшла пішки зі Львова до Чернівців: подорож тривала шість днів
16 844
Скандал у Чернівецькій ОВА: волонтерка заявила, що її центр допомоги воїнам обікрали
13 928
Сьогодні у Чернівцях відкриють ТРЦ Bukovyna Mall: які маршрутки туди везуть
12 551
У Чернівцях маршрут №13 стане комунальним: розрахунок за проїзд лише безготівковий
10 780
Блогерка, що йшла пішки від Львова до Чернівців, та підготовка до відкриття Bukovyna Mall. Головні новини
9 602
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
8 140
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
6 366
Колядували та отримували подарунки: у Чернівцях відкрили найбільший ТРЦ «Bukovyna Mall» – фото
6 275
"Був цілеспрямованим і сильним духом": загинув воїн із Буковини Андрій Кривий
5 165