Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Рецепт класичної лазаньї з м'ясом

Класична лазанья з м'ясом

Інгредієнти:



Основні:

Листи для лазаньї 12 шт.

Пармезан 200 г

Для соусу болоньєзе:

Фарш 500 г

Помідори 3 шт.

Цибуля 1 шт.

Часник 2 зубчики

Томатний соус 3 ст. л.

Олія оливкова 4 ст. л.

Петрушка пучок

Сіль за смаком

Перець за смаком

Для соусу бешамель:

Молоко 800 мл

Масло вершкове 100 г

Борошно 3 ст. л.

Мускатний горіх ¼ ч. л.

Сіль за смаком

Перець за смаком

Приготування:

Готуємо соус болоньєзе. Чистимо цибулю, дрібно нарізаємо та обсмажуємо на оливковій олії. До неї додаємо фарш, часник, сіль та перець. Смажимо до готовності 15 хвилин. Бланшируємо помідори, нарізаємо невеликими шматочками та додаємо до готового фаршу. Туди ж виливаємо томатний соус. Гарно перемішуємо інгредієнти, накриваємо кришкою та тушкуємо протягом 20 хвилин. Знімаємо з вогню та додаємо дрібно нарізану зелень.

Для приготування соусу бешамель знадобиться сотейник з товстим дном. Ставимо його на вогонь, розтоплюємо вершкове масло, додаємо муку. Ретельно перемішуємо інгредієнти. Поступово вливаємо молоко, не забуваємо постійно мішати соус. Додаємо сіль, перець, мускатний горіх. Доводимо його до кипіння, знімаємо з вогню. Соус повинен мати консистенцію рідкої сметани. Варто пам’ятати, що при охолодженні він стане густішим.

У кип’ячій воді відварюємо листи лазаньї. Достатньо проварити їх 2‒3 хвилини, а потім просушити паперовим рушником. Одночасно в каструлі має бути не більше двох листів, адже вони можуть злипнутися.

Беремо форму для запікання (у нашому випадку розміром 20x20 см), на дно виливаємо невелику кількість соусу бешамель. Зверху викладаємо листи лазаньї, на них — соус болоньєзе, потім соус бешамель. Таким чином робимо 5‒6 шарів. Верхні листи змащуємо соусом бешамель і посипаємо дрібно натертим пармезаном.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Запікаємо страву 30‒40 хвилин. Готову лазанью виймаємо з духової шафи та залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин. За цей час соуси застигнуть, і лазанью легко можна буде розрізати на шматочки.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
25-03-2020, 22:30
Коментарів 0 Переглядів 351

Теги -
«Не вбивайте моїх дітей»: у поліції відреагували на заяву про погрози буковинки, яка видужала від COVID-19
Правоохоронці провели бесіду з мешканкою Колінківців, під час якої вона нікого конкретно не звинуватила у погрозах та відмовилась писати заяву про вчинення щодо неї злочинних дій
На Буковині зросла кількість інфікованих COVID-19: останні дані
Сьогодні підтвердили 16 нових випадків коронавірусної інфекції
«Не вбивайте моїх дітей»: буковинка, інфікована COVID-19, звернулась до односельчан - відео
Мешканка Колінківців боїться за своє життя та життя своєї родини
Популярне Коментують
• Новини
















Вони працюють заради нас. Блог Надії Будної
Про медиків, поліцейських, рятувальників та всіх інших, які виходять на роботу, наражаючи себе на небезпеку
Куди дрейфує Україна?
Наче і не дуже помітно, але Україна малюсінькими крочками таки дрейфує до Рашки
«Сіла батарейка»
Чи то через паніку й коронавірус, чи від авітамінозу, а, може, через магнітні бурі
загрузка...
У Вас простуда?! Хвилюєтесь через коронавірус?! Як і де можна здати аналізи у м. Чернівці?*

Лабораторія "МедЛаб" працює в штатному режимі і виконує лабораторні дослідження в повному обсязі.
МУЛЬТИMEDIA безкоштовно доставляє техніку для чернівчан*

Усі замовлення, здійснені на сайті MTA.UA, від батарейки до мультиварки, кур’єр доставить до ваших дверей абсолютно безкоштовно.
Зростання цін на продукти в супермаркетах України: причини, прогнози та загроза тотального дефіциту*

Не минуло й десяти днів з моменту оголошення національного карантину, як у країні почали дорожчати продукти харчування.
Безкоштовна доставка по м. Чернівці і Садгорі від «З нами смачно!». Комплексні обіди, десерти, пісне меню!*

Скуштувати улюблені страви, комплексні обіди можна навіть під час карантину разом із "З нами смачно!", що зручно, дешево і вигідно!
Вчасно сплачуйте за електроенергію, щоб не накопичувати борги*

Чернівецька обласна енергопостачальна компанія нагадує клієнтам про важливість своєчасної сплати рахунків та боргів за електроенергію.