За даними The Independent, автори проекту, французькі вчені, що спостерігали за харчуванням людей (майже 70 тисяч осіб) в період з 2009 по 2016 рік.
Про це пише Укр.Здоров'я.
Учасники експерименту були поділені групи в залежності від вмісту в їх раціоні харчування органічних продуктів. Органічна їжа – це різноманітні продукти, вироблені без використання пестицидів, синтетичних мінеральних добрив, регуляторів росту, штучних харчових добавок, ГМО.
В результаті з’ясувалося, що люди, які вживали органічні продукти найчастіше, – були найкраще захищені від ймовірності захворіти на рак. Дана закономірності підтвердилася навіть в розрахунках, що враховують вплив на ризик розвитку онкологічних захворювань інших факторів.
"Ті, хто вживав органічні продукти найчастіше, були схильні до ризику виникнення пухлини на 25 відсотків менше", – постулювали автори дослідження.
У той же час вчені заявили про те, що органічне харчування ніяк не впливає на ймовірність появи раку кишечника або простати, як це передбачалося раніше.
Раніше ми писали про скептичну думку вчених щодо корисності органічних продуктів. Фахівці робили висновок про те, що такі продукти можуть містити в собі "натуральні", але при цьому небезпечні для організму бактерії, грибки і патогени.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
25-03-2020, 00:44
0
2 160