Тушкована свинина с молоком
Інгредієнти:
Свиняча корейка 1,5 кг
Масло вершкове 1 ст. л.
Олія соняшникова 3 ст. л.
Часник 5–7 зубчиків
Молоко 4 склянки
Морква 1 шт.
Цибуля 1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Лавровий лист 2 шт.
Розмарин 2 гілочки
Приготування:
Свинину ретельно миємо під струменем холодної води та зав’язуємо кухонним шпагатом, аби під час тушкування м’ясо не втратило форму.
Чистимо часник, нарізаємо скибочками. Гострим ножем робимо невеличкі надрізи у різних частинах шматка, аби як слід нашпигувати м’ясо часником. Найкраще зробити це за 2–3 години до приготування або залишити на ніч. В такому разі м’ясо вбере весь аромат часнику та гарно промаринується.
Натираємо корейку сіллю та перцем за смаком. Розігріваємо духовку до 160–180 °C.
У глибокій каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо олію та обсмажуємо свинину з усіх боків до золотистого кольору.
Чистимо цибулю та моркву, миємо і розрізаємо навпіл. Додаємо овочі в каструлю разом з лавровим листом та гілочками розмарину. Зелень додасть страві насиченого пряного аромату.
Свинину з овочами заливаємо чотирма склянками молока та доводимо до кипіння на плиті. У процесі приготування молоко нагадуватиме кисляк, та без паніки — так і має бути.
Накриваємо печеню кришкою і тримаємо в духовці протягом 2 годин до готовності. Не забуваємо хоча б раз перевернути м’ясо, аби свинина як слід протушкувалася.
Виймаємо свинину з каструлі та загортаємо у фольгу, аби зберегти м’ясо гарячим та соковитим.
З відвару виймаємо зелень, моркву та цибулю. Решту бульйону тримаємо на плиті, доки його об’єм не зменшиться до 300 мл. Після цього збиваємо відвар за допомогою блендера.
Якщо консистенція соусу занадто рідка, не поспішайте розчаровуватися. Обсмажене борошно, згущувач або кукурудзяний крохмаль виправлять ситуацію. Розчиняємо один з інгредієнтів у воді та, помішуючи, виливаємо у киплячий соус. Додаємо улюблені спеції.
З готового м’яса знімаємо шпагат, нарізаємо тонкими шматочками. Викладаємо свинину на теплу тарілку, поливаємо пряно-молочним соусом. Щедро присипаємо страву кропом або петрушкою.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram