RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* Новини компанії

Українські податківці, підсумувавши результати 2019 року, оприлюднили рейтинг найбільших представників бізнесу за обсягом сплачених податків і зборів. ТОП-100 головних наповнювачів бюджетів усіх рівнів опублікували в офіційному виданні ДПС. Перші позиції в загальному рейтингу дісталися підприємствам нафтогазової й енергетичної галузей, виробникам тютюнової продукції, націоналізованому "ПриватБанку", а також великим держкомпаніям-монополістам. Верхівка цього рейтингу практично не змінюється з року в рік. Набагато цікавіше проаналізувати стан справ в інших галузях, наприклад, у ритейлі.
Абсолютним лідером серед представників галузі роздрібної торгівлі та логістики вчергове стала компанія "АТБ". На сьогодні вона є головним постачальником гарантовано якісних продуктів для майже чотирьох мільйонів українців у 24 областях нашої країни.

«АТБ» став найбільшим платником податків серед вітчизняних ритейлерів*


Найбільший за багатьма показниками (товарообігом, кількістю супермаркетів, асортиментом, чисельністю працівників тощо) український ритейлер – "АТБ" протягом року покращив свої позиції одразу на три пункти.
Торговельна мережа піднялася з 16 місця (яке посідала у 2018 році) на 13. За підсумками 2019-го підприємства корпорації "АТБ" сплатили до бюджетів усіх рівнів, у тому числі й до міської скарбниці Чернівців, 6,77 млрд грн. Це на 49% більше за минулорічні показники. Таке стрімке зростання стало наслідком динамічного розвитку торговельної мережі "АТБ" і послідовної оптимізації багатьох бізнес-процесів. Компанія підкорила два нових регіони: прийняли перших покупців дискаунтери на Закарпатті та в нашій Чернівецькій області. Перший сучасний супермаркет "АТБ" відкрили у нашому місті на вулиці Руській, 219-Е (корп. 2).
Загалом за рік з’явилося 88 нових магазинів (у 2018-му – 80). Також відбулася капітальна модернізація 41 супермаркету. Станом на даний час у 280 населених пунктах України, зокрема й у нашому головному місті Буковини, цілодобово працюють 1089 дискаунтерів мережі. Постійно розширюється мапа присутності "АТБ", через це значно зріс товарообіг. За рік даний показник збільшився на 22,4% – до 126,8 млрд грн (з ПДВ). Таким чином, мережа побила власний рекорд попереднього року – у 2018-му товарообіг становив 103,9 млрд грн. (а у 2017 – 80,2 млрд грн.). Асортимент магазинів "АТБ" уже перевищує 3,5 тис. найменувань, а більше дев'яти сотень із них представлені товарами власних торгових марок. Така ексклюзивна продукція власного виробництва за якістю не поступається будь-яким присутнім на вітчизняному ринку аналогам, проте коштує значно дешевше. Купуючи таку продукцію, можна зекономити до 40%. Окрім того, компанія пропонує покупцям вельми вигідні ціни – вартість будь-якого товару в дискаунтерах мережі нижча за середньоринкову на 10–15%.
Цікаво, що до першої сотні рейтингу потрапили лише сім компаній, пов'язаних із роздрібною торгівлею та логістикою. Першу позицію наразі посідає "АТБ" (маючи 13 місце в загальному рейтингу), далі йдуть "Нова Пошта" (27 місце), ще один традиційний ритейлер – "Епіцентр К" (30 місце – сплачено майже 2,5 млрд грн.), "Сільпо" (41 місце), McDonalds Україна (54 місце), Metro (66 місце) й "Ашан" (77 місце).
Послідовно реалізуючи стратегію динамічного розвитку, корпорація "АТБ" із чималим відривом лідирує в ТОП 7 найбільших платників податків галузі.
«АТБ» став найбільшим платником податків серед вітчизняних ритейлерів*


Окрім компаній "АТБ" та "Епіцентр К", інші представники ритейлу, що увійшли до рейтингу, зволіли не розголошувати суми сплачених податків і зборів, пояснюючи це комерційною таємницею. Тому про цифри можна лише здогадуватися, орієнтуючись на показники більш відкритих компаній, які знаходяться в ТОП-100 поруч із ритейлерами.
Завдяки цим коштам створюється наше з вами благополуччя. Їх спрямовують на зарплати вчителям і медикам, виплату соціальної допомоги та пенсій, ремонт доріг та інші важливі цілі. Це визначає рівень життя громадян та поліпшує його якість. Особливо актуально це стало після реформи децентралізації, коли значно більші суми зібраних податків залишаються на місцях. Маємо потужний ресурс для розвитку українських міст і селищ. Нині кожен із більш ніж тисячі супермаркетів "АТБ", включно з тим, що працює в Чернівцях, можна вважати не тільки торговим представництвом найбільшого ритейлера, але й важливим об’єктом нашої місцевої інфраструктури.
Редактор: Марія Фернюк
17-03-2020, 17:00
Коментарів 0 Переглядів 2 243

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.