На рівень цукру в крові впливають не тільки продукти, що містять цукор, але і будь-які вуглеводи.
Про це нагадала лікар-ендокринолог, дієтолог Першої градської лікарні Оксана Миронова, пише Укр.Здоров'я.
За її словами, людина, щоб бути здоровою, повинна отримувати на 55% менше вуглеводів з їжею, оскільки вони насичують організм енергією.
“Фрукти і ягоди — ідеальний варіант для заміни солодощів. У них міститься натуральний моносахарид фруктоза. Наявність харчових волокон у фруктах і ягодах призводить до уповільнення всмоктування фруктози”, – підкреслила Миронова.
У Всесвітній організації охорони здоров’я рекомендують діабетикам щодня з’їдати 300-400 грамів ягід і фруктів. Однак потрібно знати про те, що серед фруктів і ягід існують “особливо цукрові”. Це хурма, фініки, банани і виноград. Ідеальним перекусом для діабетика стане яблуко.
Хворим на діабет потрібно на 100% виключити з раціону білий рис, мед і білий хліб. У мінімальних кількостях можна вживати відварну картоплю “в мундирі”, а також гречку і дикий рис.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram