Лікарка-дієтологиня Нурія Діанова склала рейтинг корисних молочних продуктів.
Про це пише Укр.Здоров'я.
Найкориснішою, на її думку, "молочкою" є кисломолочний сир, багатий білком. Найоптимальнішим для здоров’я є кисломолочний сир з п’ятивідсотковою жирністю, оскільки він містить достатню кількість кальцію в тій формі, в якій він може засвоюватися організмом.
– Кисломолочний сир – це найкращий з усіх молочних продуктів. Він містить велику кількість білка в порівнянні з молоком та іншими кисломолочними напоями, а головне, у нього регулюється жирність, – зазначила експерт.
Далі в рейтингу йдуть молоко, ряжанка і біойогурт без добавок. За словами Діанової, у всіх простих молочних продуктах міститься білок, вуглеводи, легкозасвоювані жири і кальцій. Але, на відміну від молока, у "кисломолочки" є ще одна перевага – мінімальний вміст лактози, так як в процесі заквашування її "з’їдають" корисні бактерії. Як відомо, у багатьох людей є непереносимість лактози.
Якщо хочеться урізноманітнити свій раціон, добре додати в кисломолочний продукт свіжі фрукти і ягоди, радить дієтологиня.
Люди з непереносимістю лактози не здатні повністю перетравлювати лактозу в молоці. В результаті у них з’являються діарея, гази і здуття живота після вживання молочних продуктів. Ознаки та симптоми непереносимості лактози зазвичай починаються від 30 хвилин до двох годин після їжі або пиття продуктів, що містять лактозу.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
13-03-2020, 00:17
0
1 764