Великий піст: рецепт борщу із чорносливом та квашеними помідорами

новини
799
0
Великий піст: рецепт борщу із чорносливом та квашеними помідорами

Борщ із чорносливом та квашеними помідорами

Інгредієнти:



2 л Вода

1 шт. Буряк (середнього розміру)

1 шт. Цибуля ріпчаста (велика цибуля)

1 шт. Морква (велика морква)

2 шт. Картопля (среднього разміру)

150 г Капуста

2 ст. л. Томатна паста

50 г Чорнослив

4 шт. Томати (квашені)

1 ст. л. Цукор

2 шт. Лавровий лист

2 зубчики Часник

2 ст. л. Соняшникова олія (для смаження)

за смаком Сіль та перець

Приготування:

Помитий буряк запечіть в духовці протягом півтори годин, дайте охолонути, очистіть і натріть на крупній тертці. Моркву теж потріть на тертці, цибулю дрібно поріжте. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте тертий буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Додайте томатну пасту і цукор і тушкуйте ще 2 хвилини.

Картоплю почистіть і поріжте невеликим кубиком. У каструлю налийте воду, викладіть картоплю, лавровий лист і доведіть до кипіння. Зменшить вогонь і варіть ще 5 хвилин.

Додайте тонко нашатковану капусту і варіть протягом 15 хвилин. Потім викладіть овочеву піджарку і порізаний невеликими шматочками чорнослив. Квашені томати очистіть від шкірки, розріжте на дві частини і додайте в борщ. Варіть ще 5-7 хвилин, посоліть і поперчіть за смаком. В кінці приготування додайте подрібнений часник.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: