Борщ із чорносливом та квашеними помідорами
Інгредієнти:
2 л Вода
1 шт. Буряк (середнього розміру)
1 шт. Цибуля ріпчаста (велика цибуля)
1 шт. Морква (велика морква)
2 шт. Картопля (среднього разміру)
150 г Капуста
2 ст. л. Томатна паста
50 г Чорнослив
4 шт. Томати (квашені)
1 ст. л. Цукор
2 шт. Лавровий лист
2 зубчики Часник
2 ст. л. Соняшникова олія (для смаження)
за смаком Сіль та перець
Приготування:
Помитий буряк запечіть в духовці протягом півтори годин, дайте охолонути, очистіть і натріть на крупній тертці. Моркву теж потріть на тертці, цибулю дрібно поріжте. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте тертий буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Додайте томатну пасту і цукор і тушкуйте ще 2 хвилини.
Картоплю почистіть і поріжте невеликим кубиком. У каструлю налийте воду, викладіть картоплю, лавровий лист і доведіть до кипіння. Зменшить вогонь і варіть ще 5 хвилин.
Додайте тонко нашатковану капусту і варіть протягом 15 хвилин. Потім викладіть овочеву піджарку і порізаний невеликими шматочками чорнослив. Квашені томати очистіть від шкірки, розріжте на дві частини і додайте в борщ. Варіть ще 5-7 хвилин, посоліть і поперчіть за смаком. В кінці приготування додайте подрібнений часник.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram