RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Купівля житла – це важлива подія для всієї родини. Проте це також і велика відповідальність. До такого кроку варто підійти максимально зважено, оскільки така велика інвестиція довго служитиме і виконуватиме важливу функцію для всієї родини. До того ж накопичення необхідної суми займає багато праці і часу. Тож важливо детальніше розглянути всі нюанси купівлі житла як на первинному, так і на вторинному ринку. Ми звернули увагу на найбільш важливі фактори, які необхідно враховувати при виборі помешкання.

Новобудова чи вторинний ринок: як і де краще обрати квартиру?*


Переваги квартир в новобудовах

Помешкання в новобудові має ряд переваг:
- Термін експлуатації – понад 150 років.
- Нові системи комунікацій.
- Індивідуальні системи опалення, що дозволяє економити на оплаті за опалення.
- Використання енергоощадних технологій. У будинках утеплені стіни і металопластикові вікна з енергозберігаючим склом.
- Сучасне планування з можливістю перепланування.
- Облаштована інфраструктура навколо будинку (дитячі майданчики, велосипедні доріжки).
- Можливі різні варіанти оплати. Житло можна купити як із передоплатою у 100%, так і на умовах розтермінування від забудовника.
- Можливість обрати максимально комфортне розташування.
- Можливість обрати новобудову: від економ до преміум-класу.

Недоліки купівлі житла в новобудові

Здається, що квартира в новобудові – ідеальний варіант помешкання, який немає недоліків. Проте недоліки все ж таки є, і ось перелік:
- Можливе будівництво поруч інших будинків (пил і гуркіт з двору).
- Чорнова обробка квартири, в якій потрібно робити повний ремонт.
- Повний ремонт в квартирі потрібно робити не тільки вам, але і всім сусідам поруч, отже буде багато шуму від ремонтних робіт.
- Найкраща ціна на старті будівництва, тому всі цікаві варіанти та малогабаритні квартири розкуповують швидше, а вже під кінець будівництва залишаються квартири переважно великої площі.
Перелічені недоліки можуть бути і перевагами, залежно з якого боку на це подивитися і як підійти. Адже чорнова обробка квартири з одного боку означає, що заселитися в неї можна не одразу і доведеться вкладати гроші в ремонт, а з іншого боку – це можливість все зробити на свій смак і гаманець. Крім того, якщо купити квартиру на старті будівництва можна суттєво зекономити, адже саме на цьому етапі квартири коштують найдешевше.
Тож, при бажанні недоліки можна перетворити на переваги.

Переваги житла на вторинному ринку

Житло на вторинному ринку теж має свої переваги, які варто розглянути окремо.
- Можливість купівлі квартири з ремонтом.
- Зазвичай вже облаштована інфраструктура поряд.
- Заселитися можна практично одразу.

Недоліки квартир на вторинному ринку

- Квартири розташовані в старих будинках, які вже довго в експлуатації.
- Застаріле планування.
- Старі комунікації в будинку і висока ймовірність негараздів із трубами тощо.
- Центральна система опалення без можливості зміни на автономне.

Переваги купівлі квартири в розстрочку


Тема власного житла дуже актуальна і болюча для молодих сімей. Адже саме їм власне помешкання найбільш потрібне і найменш доступне. Проте проживання разом з батьками, майбутнє поповнення в молодій родині та потреба мати власне "сімейне гніздечко" змушують шукати доступні варіанти купівлі квартири. У таких випадках варто звернути увагу на можливість придбати квартиру в розстрочку від забудовника.
Розстрочка дає можливість покупцеві придбати власну квартиру, навіть якщо не вистачає всієї суми. Це дуже оптимальний варіант при умові, якщо немає можливості одразу оплатити повну вартість квартири. У цьому випадку варто перевірити умови розстрочки і який забудовник пропонує найбільш вигідні варіанти.
Наприклад, житловий комплекс "Київський" від "Інтергал-Буд" пропонує, на нашу думку, найвигідніші умови розстрочки. Перший внесок складає лише 10% від вартості квартири. Період розстрочки триває 3 роки, а мінімальний платіж складатиме 17 400 гривень. Такий спосіб оплати не передбачає відсотків і залучення сторонніх фінансових установ. Деталі можна дізнатися за телефоном: 050 377 55 66.


На що звернути увагу при купівлі житла в новобудові, щоб уникнути проблем


Зіштовхнутися з проблемами можна як при купівлі квартири на первинному, так і на вторинному ринку. Тож, щоб уникнути негараздів при купівлі квартири в новобудові варто звернути увагу на такі нюанси:
- Перевірте репутацію забудовника: скільки років компанія на ринку, який в неї досвід, скільки будинків вже збудовано, скільки здано в експлуатацію чи не було гучних скандалів за участю забудовника.
- Вивчіть сайт забудовника. Перевірте планування квартир, умови укладання угоди і переконайтеся, що наявні всі необхідні документи.
- Подивіться будинки забудовника, які вже здані в експлуатацію. Оцініть якість будівельних робіт, організацію простору навколо будинку. Запитайте мешканців, чи подобається їм жити тут, скільки вони платять за комунальні послуги і з якими проблемами зіштовхуються.
- Дізнайтеся у відділі продажів, про наявність енергозберігаючих технологій, панорамних вікон, висоту стель тощо;
- При покупці квартири в новобудові варто перевірити: технічні умови підключення до комунікацій, дозвіл на виконання будівельних робіт, ліцензію на будівельні роботи, договір оренди землі або договір про купівлю землі. Крім того, ви можете запросити інші документи, на які ви хочете подивитися.


Як уникнути ризиків при купівлі житла на вторинному ринку


- Ретельно перевірте документи на право власності (договір про купівлю квартири теперішнього власника у попереднього), технічний паспорт, історію майна та реєстрацію прав в установленому порядку.
- Зверніть увагу на прописаних осіб у квартирі, особливо неповнолітніх. Адже без дозволу органу опіки та піклування або рішення суду проводити будь-які операції з продажу житла заборонено.
- Якщо ви купуєте квартиру в юридичної особи, вивчіть історію отримання компанією прав на цю квартиру. Просіть у компанії всі документи, пов'язані з попереднім власником і його правом власності, а також ухваленим рішенням про внесення квартири в статутний капітал компанії.
- Самостійно перевірте наявність заборгованості з оплати комунальних послуг.

Отож купівля квартири як в новобудові, так і на вторинному ринку має свої переваги та недоліки. Варто визначитися, що важливо і пріоритетно для саме для вас. Якщо ж ви вирішили обрати квартиру в новобудові радимо звернути уважу на житловий комплекс "Київський" від надійної компанії "Інтергал-Буд", яка звела вже кілька будинків у Чернівцях і активно будує по всій Україні. Важливо, що компанія інвестує у будівництво власні кошти, а не очікує на кошти покупців, щоб закінчити будівництво.

Консультацію щодо придбання житла можна отримати за номером телефону: 050 377 55 66.
Ліцензія №11-Л від 15.03.2017 р., реєстраційний запис №2013035529, видана ДАБІУ 03.04.2017 р.
Ліцензія №117 від 02.02.2016 року НКЦПФР.
Редактор: Марія Фернюк
5-03-2020, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 4 518

Теги -

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!