RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Правило 5 секунд: лікарі відповіли, чи небезпечно їсти швидко підняту з підлоги їжу


Лікарі відповіли в журналі Fit for Fun на питання, чи небезпечно їсти швидко підняту після падіння на підлогу їжу. Фахівці стверджують, що правило 5 секунд в цьому випадку не працює.

Про це пише Укр.Здоров'я.



“Незалежно від того, як швидко Ви підбираєте продукти, що впали на підлогу, вони швидко збирають бактерії. Це так, навіть якщо їжа піднімається через п’ять секунд або менше. Результати досліджень показують, що на ній акумулюються мікроорганізми з поверхні, на яку вона приземляється”, – повідомив лікар Ареф Кассообхой.

Дослідниками було перевірено велику кількість продуктів, які спеціально вирощувалися на різних ділянках підлоги. Вони виявили, що правило 5 секунд не діяло ні для одного продукту після падіння на підлогу, хоча ступінь бактеріального забруднення відрізнявся для різної їжі. Найсильнішим він був у вологої (наприклад, кавунів). Сухі продукти, такі як шматочок шоколаду або горіх, збирали на собі мінімум бактерій.

Лікарі вважають, що швидко підняту після падіння на підлогу їжу їсти все одно дуже небезпечно.

“Якщо ви з’їдаєте падали на підлогу продукти, то піддаєте себе ризику проковтування бактерій: кишкова паличка або сальмонели. Обидва типи бактерій можуть викликати неприємні симптоми (наприклад, діарею, нудоту), іноді можуть бути смертельними”, попереджають експерти.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
5-03-2020, 00:17
Коментарів 0 Переглядів 1 014

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.