Після п’яти місяців простою Чернівецький міський молокозавод знову випускає продукцію. Із квітня в магазинах можна придбати майже весь колишній асортимент підприємства – молоко, кефір, сметану, йогурти, м’які та плавлені сири. Не вистачає лише натуральної сметани та масла. Їх почнуть виробляти лише у липні-серпні.
– Зробили на заводі ремонт, побілку, привели в порядок територію, два санвузли, – розповіла директор підприємства Валентина ТКАЧЕНКО. – Пройшли відповідні перевірки, усі аналізи виявилися хорошими. Важко відновлюватися. Доводиться знову завойовувати покупців, які за цей час перейшли на продукцію інших виробників. Обсяги випуску продукції у нас сьогодні вдвічі менші, ніж були раніше.
22 квітня на підприємство очікує ще одна комплексна перевірка. Це сезонне обстеження харчових підприємств області фахівцями СЕС, держстандарту, ветеринарними лікарями.
Зі ста осіб, які раніше працювали на заводі, сьогодні повернулися на роботу 55. Але, за словами директора, решту людей теж вдасться повернути на підприємство.
Збуває продукцію завод наразі у тих самих магазинах міста й області, що й раніше. Постачати молокопродукти в дитячі садки тут не планують.
У планах підприємства – розпочати випуск твердого сиру. Для цього планують закупити обладнання і облаштувати спеціальні камери. (Н. Макушинська)
17-04-2009, 14:24
0
2 041