Піст – із задоволенням: рецепти найсмачніших пісних страв

новини
2 052
0
Піст – із задоволенням: рецепти найсмачніших пісних страв

Овочеві роли на грилі

Інгредієнти:



2 червоних болгарських перці

2 зелених болгарських перці

1 морква

2 середні червоні цибулини

1 середній кабачок

8 грибів

2 столові ложки нарізаної кінзи, базиліка, або петрушки

сіль і перець за смаком

близько 0.25 соусу Моджо

4 листи лавашу

Приготування:

Перець наріж соломкою, моркву, кабачок і цибулину - товстими скибочками, гриби - пластинками. Овочі загорни в фольгу і печи в духовці при 200 градусах протягом 15-20 хвилин. Потім остуди.

Готові овочі змішай з кінзою, приправ сіллю, перцем і соусом.

Для соусу:

0.5 чашки оливкового масла

8 зубчиків часнику

0.75 чашки соку свіжого лайма чи апельсина, грейпфрута, ананаса

3/4 чайної ложки меленого кмину

сіль і перець за смаком

Приготування соусу:

У каструлі підігрій масло, додай подрібнений часник. Готуй, поки не з'явиться аромат. Потім зніми з вогню і дай охолонути 5 хвилин.

В окремій ємності змішай сік лайма, кмин, сіль і перець і доведи до кипіння. Дай охолонути.

Змішай масло з соком - соус готовий.

Тепер виклади начинку в лаваш, загорни і приємного апетиту!

Піст – із задоволенням: рецепти найсмачніших пісних страв


Пісні овочеві котлети

Інгредієнти:

4 картоплини,

2 моркви,

1 цибулина,

1 зубок часнику,

3 ст. ложки консервованої кукурудзи,

3 ст. ложки консервованого зеленого горошку,

0,5 лимона,

зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля),

3 ст. ложки борошна,

200 мл води,

100 г панірувальних сухарів,

4 ст. ложки олії,

мелений коріандр за смаком,

паприка за смаком,

карі за смаком,

чорний мелений перець за смаком,

сіль за смаком.

Приготування:

Відвари картоплю і моркву в шкірці. Моркву - приблизно 5 хвилин, картоплю - 30 хвилин. Почисти овочі.

Картоплю розтовчи в однорідне пюре, посоли, додай спеції, лимонний сік.

Моркву дрібно поріж. Також подрібни цибулю, часник і зелень. З'єднай усі овочі, кукурудзу, горошок і гарненько перемішай. З отриманої маси сформуй невеликі пісні овочеві котлети.

Перш ніж смажити пісні овочеві котлети, приготуй тісто. Для цього змішай муку з водою і сіллю.

Занурюй кожну котлетку в тісто, потім обваляй у панірувальних сухарях і викладай на розігріту сковороду з олією. Обсмажуй пісні овочеві котлети на середньому вогні з обох боків до золотистої рум'яної скоринки.

Подавай пісні овочеві котлети гарячими, посипавши зеленню. Смачно як самостійна страва або ж із будь-яким гарніром на твій вибір.

Піст – із задоволенням: рецепти найсмачніших пісних страв


Пісна квасоля в пряному томатному соусі

Інгредієнти:

1 склянка квасолі,

2 моркви,

1 цибулина,

2 зубчики часнику,

2 ст. ложки томатної пасти,

3 ст. ложки олії,

прованські трави,

мелена кориця за смаком,

хмелі-сунелі за смаком,

куркума за смаком,

чорний мелений перець за смаком,

2 ч. ложки цукру,

сіль за смаком,

1 стакан води.

Приготування:

Квасолю замочи на 6-8 годин або на ніч.

Промий квасолю, залий холодною водою і відвари до готовності приблизно 1 годину. Щоб квасоля зварилася швидше, рекомендується періодично додавати в каструлю трохи холодної води. За 10 хвилин до готовності посоли квасолю. Відкинь на друшляк і дай стекти рідини.

Моркву потри на крупній тертці. Цибулю дрібно поріж. Часник пропусти через часничницю.

У сотейнику спасеруй цибулю в олії 5 хвилин, додай моркву і обсмаж на середньому вогні, помішуючи, до м'якості моркви приблизно 10 хвилин. Потім додай до овочів квасолю.

Томатну пасту залий 1 склянкою води, додай цукор, сіль, спеції і перемішай. Отриманий соус вилий у сотейник. Тушкуй пісну квасолю ще 5 хвилин під кришкою на повільному вогні. Наприкінці додай часник.

Готову пісну квасолю подавай гарячою з овочами і зеленню.

Піст – із задоволенням: рецепти найсмачніших пісних страв


Голубці з пекінською капустою і червоною рибою

Інгредієнти:

1 качан пекінської капусти,

400 г філе червоної риби,

100 г рису,

1 морква,

1 цибулина,

зелень (кріп, петрушка),

1 стакан томатного соку,

2 ст. ложки олії,

2 лаврові листки,

3 горошини духмяного перцю,

чорний мелений перець за смаком,

сіль за смаком.

Приготування:

Пекінську капусту помий і акуратно розбери на листя. Опусти капустяне листя в киплячу підсолену воду і відвари 3-4 хвилини до м'якості. Зціди воду, остуди листя і зріж потовщення внизу кожного листа.

Рис відвари до напівготовності. Зціди воду і промий холодною водою, щоб він був розсипчастим.

Рибне філе поріж невеликими кубиками. Дрібно поріж цибулю. Моркву потри на крупній тертці. Подрібни зелень.

Спасеруй цибулю в розігрітій олії 5 хвилин. Додай рибне філе і готуй 3 хвилини, помішуючи. Вимкни вогонь, додай відварений рис, зелень, посоли, поперчи і перемішай.

На капустяні листи виклади начинку і акуратно згорни голубці конвертиком.

На дно сотейника поклади шар моркви і спеції, потім помісти голубці зверху посип решту моркви, залий томатним соком і відправляй у розігріту до 180°C духовку на 20-30 хвилин.

Готові голубці полий соусом і посип зеленню.

Піст – із задоволенням: рецепти найсмачніших пісних страв


Шашлички з морепродуктів і черрі

Інгредієнти:

Помідори черрі - 16 шт.

Креветки очищені - 200 г

Мідії - 200 г

Перець болгарський - 1 шт.

Часник - 1 зубчик

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Сік лимонний - 2 ст. л.

Олія горіхова - 3 ст. л.

Сіль - за смаком

Приготування:

Перед тим як почати готувати цю чудову страву, вмочи дерев'яні шпажки, на які пізніше будеш нанизувати морепродукти, в холодну воду, нехай вони там полежать приблизно 30 хвилин.

Підготуй цибулю і часник: помий, очисти і дрібно поріж. Тепер приготуй легкий маринад - змішай у чашці цибулю, часник, горіхову олію і лимонний сік. Залий отриманим маринадом м'ясо мідій і креветки і залиш насичуватися на півгодини.

Поки морепродукти маринуються, вимий і просуши помідори і перець. Перець поріж великими шматочками, стеж, щоб вони були не менше розміру мідій. Тепер залишилося тільки зібрати наші шашлички, для цього нанизуй на дерев'яні шпажки мідії, креветки, шматочки перцю і помідори. І обсмаж на добре розігрітій сковороді приблизно 5 хвилин. Не забувай перевертати шашлички і обливай залишками маринаду.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У Чернівцях серед репатрійованих тіл загиблих виявили тіло окупанта
У страшній ДТП у Франції загинула також учителька із Чернівців: що про неї відомо
Неймовірний результат: школяр із Буковини склав НМТ на 200 балів із трьох предметів
ексклюзив
На Буковині затримали лікаря-онколога, який вимагав хабар від матері військового
Знову гірка втрата. Загинув захисник із Буковини Володимир Ігнатюк
Студенти і викладачі, які потрапили в ДТП у Франції, сьогодні повернулися до Чернівців
Повалений паркан замінили, а двері зняли: як виглядає Свято-Духівський собор в центрі Чернівців після конфлікту – фото
ексклюзив
На Буковині попрощаються із відважним захисником Василем Латковським
17 червня, 2025
Конфлікт біля собору в центрі Чернівців: поліція повідомила про кількість потерпілих
Загинув захисник із Буковини Владислав Коломієць
У Чернівцях серед репатрійованих тіл загиблих виявили тіло окупанта
30 967
Хто і коли збудував Свято-Духівський собор у Чернівцях - з історії храму
20 228
Повалений паркан замінили, а двері зняли: як виглядає Свято-Духівський собор в центрі Чернівців після конфлікту – фото
16 073
У страшній ДТП у Франції загинула також учителька із Чернівців: що про неї відомо
13 631
Всесвіт дасть потужний поштовх тільки цим знакам Зодіаку: на кого чекає удача
12 963
Батько впав і кричав від горя: з-під завалів будинку в Києві витягли тіло сина
10 850
Софія Ротару порушила мовчання: відреагувала на обстріл Києва
10 463
Не для сільських доріг: громада на Буковині закликала мешканців не гасати на мотоциклах
8 753
Неймовірний результат: школяр із Буковини склав НМТ на 200 балів із трьох предметів
8 011
На Буковині попрощаються із відважним захисником Василем Латковським
5 853