Овочеві роли на грилі
Інгредієнти:
2 червоних болгарських перці
2 зелених болгарських перці
1 морква
2 середні червоні цибулини
1 середній кабачок
8 грибів
2 столові ложки нарізаної кінзи, базиліка, або петрушки
сіль і перець за смаком
близько 0.25 соусу Моджо
4 листи лавашу
Приготування:
Перець наріж соломкою, моркву, кабачок і цибулину - товстими скибочками, гриби - пластинками. Овочі загорни в фольгу і печи в духовці при 200 градусах протягом 15-20 хвилин. Потім остуди.
Готові овочі змішай з кінзою, приправ сіллю, перцем і соусом.
Для соусу:
0.5 чашки оливкового масла
8 зубчиків часнику
0.75 чашки соку свіжого лайма чи апельсина, грейпфрута, ананаса
3/4 чайної ложки меленого кмину
сіль і перець за смаком
Приготування соусу:
У каструлі підігрій масло, додай подрібнений часник. Готуй, поки не з'явиться аромат. Потім зніми з вогню і дай охолонути 5 хвилин.
В окремій ємності змішай сік лайма, кмин, сіль і перець і доведи до кипіння. Дай охолонути.
Змішай масло з соком - соус готовий.
Тепер виклади начинку в лаваш, загорни і приємного апетиту!
Пісні овочеві котлети
Інгредієнти:
4 картоплини,
2 моркви,
1 цибулина,
1 зубок часнику,
3 ст. ложки консервованої кукурудзи,
3 ст. ложки консервованого зеленого горошку,
0,5 лимона,
зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля),
3 ст. ложки борошна,
200 мл води,
100 г панірувальних сухарів,
4 ст. ложки олії,
мелений коріандр за смаком,
паприка за смаком,
карі за смаком,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Приготування:
Відвари картоплю і моркву в шкірці. Моркву - приблизно 5 хвилин, картоплю - 30 хвилин. Почисти овочі.
Картоплю розтовчи в однорідне пюре, посоли, додай спеції, лимонний сік.
Моркву дрібно поріж. Також подрібни цибулю, часник і зелень. З'єднай усі овочі, кукурудзу, горошок і гарненько перемішай. З отриманої маси сформуй невеликі пісні овочеві котлети.
Перш ніж смажити пісні овочеві котлети, приготуй тісто. Для цього змішай муку з водою і сіллю.
Занурюй кожну котлетку в тісто, потім обваляй у панірувальних сухарях і викладай на розігріту сковороду з олією. Обсмажуй пісні овочеві котлети на середньому вогні з обох боків до золотистої рум'яної скоринки.
Подавай пісні овочеві котлети гарячими, посипавши зеленню. Смачно як самостійна страва або ж із будь-яким гарніром на твій вибір.
Пісна квасоля в пряному томатному соусі
Інгредієнти:
1 склянка квасолі,
2 моркви,
1 цибулина,
2 зубчики часнику,
2 ст. ложки томатної пасти,
3 ст. ложки олії,
прованські трави,
мелена кориця за смаком,
хмелі-сунелі за смаком,
куркума за смаком,
чорний мелений перець за смаком,
2 ч. ложки цукру,
сіль за смаком,
1 стакан води.
Приготування:
Квасолю замочи на 6-8 годин або на ніч.
Промий квасолю, залий холодною водою і відвари до готовності приблизно 1 годину. Щоб квасоля зварилася швидше, рекомендується періодично додавати в каструлю трохи холодної води. За 10 хвилин до готовності посоли квасолю. Відкинь на друшляк і дай стекти рідини.
Моркву потри на крупній тертці. Цибулю дрібно поріж. Часник пропусти через часничницю.
У сотейнику спасеруй цибулю в олії 5 хвилин, додай моркву і обсмаж на середньому вогні, помішуючи, до м'якості моркви приблизно 10 хвилин. Потім додай до овочів квасолю.
Томатну пасту залий 1 склянкою води, додай цукор, сіль, спеції і перемішай. Отриманий соус вилий у сотейник. Тушкуй пісну квасолю ще 5 хвилин під кришкою на повільному вогні. Наприкінці додай часник.
Готову пісну квасолю подавай гарячою з овочами і зеленню.
Голубці з пекінською капустою і червоною рибою
Інгредієнти:
1 качан пекінської капусти,
400 г філе червоної риби,
100 г рису,
1 морква,
1 цибулина,
зелень (кріп, петрушка),
1 стакан томатного соку,
2 ст. ложки олії,
2 лаврові листки,
3 горошини духмяного перцю,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Приготування:
Пекінську капусту помий і акуратно розбери на листя. Опусти капустяне листя в киплячу підсолену воду і відвари 3-4 хвилини до м'якості. Зціди воду, остуди листя і зріж потовщення внизу кожного листа.
Рис відвари до напівготовності. Зціди воду і промий холодною водою, щоб він був розсипчастим.
Рибне філе поріж невеликими кубиками. Дрібно поріж цибулю. Моркву потри на крупній тертці. Подрібни зелень.
Спасеруй цибулю в розігрітій олії 5 хвилин. Додай рибне філе і готуй 3 хвилини, помішуючи. Вимкни вогонь, додай відварений рис, зелень, посоли, поперчи і перемішай.
На капустяні листи виклади начинку і акуратно згорни голубці конвертиком.
На дно сотейника поклади шар моркви і спеції, потім помісти голубці зверху посип решту моркви, залий томатним соком і відправляй у розігріту до 180°C духовку на 20-30 хвилин.
Готові голубці полий соусом і посип зеленню.
Шашлички з морепродуктів і черрі
Інгредієнти:
Помідори черрі - 16 шт.
Креветки очищені - 200 г
Мідії - 200 г
Перець болгарський - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Сік лимонний - 2 ст. л.
Олія горіхова - 3 ст. л.
Сіль - за смаком
Приготування:
Перед тим як почати готувати цю чудову страву, вмочи дерев'яні шпажки, на які пізніше будеш нанизувати морепродукти, в холодну воду, нехай вони там полежать приблизно 30 хвилин.
Підготуй цибулю і часник: помий, очисти і дрібно поріж. Тепер приготуй легкий маринад - змішай у чашці цибулю, часник, горіхову олію і лимонний сік. Залий отриманим маринадом м'ясо мідій і креветки і залиш насичуватися на півгодини.
Поки морепродукти маринуються, вимий і просуши помідори і перець. Перець поріж великими шматочками, стеж, щоб вони були не менше розміру мідій. Тепер залишилося тільки зібрати наші шашлички, для цього нанизуй на дерев'яні шпажки мідії, креветки, шматочки перцю і помідори. І обсмаж на добре розігрітій сковороді приблизно 5 хвилин. Не забувай перевертати шашлички і обливай залишками маринаду.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram