Якщо у людини є непереносимість глютену, їй доведеться відмовитися від млинців, так як шкода здоров’ю може бути заподіяна серйозна. Але можна зробити цю страву на альтернативному борошні — рисовому або кукурудзяному.
Про це пише Укр.Здоров'я.
Якщо у вас є проблеми з шлунково-кишковим трактом, наприклад, панкреатит або холецистит, не захоплюйтеся млинцями. Це важка їжа.
Діабетикам і людям з підвищеним рівнем цукру в крові, а також тим, хто стежить за своєю вагою, потрібно пам’ятати, що млинці калорійні і мають високий глікемічний індекс. Після їх вживання в організмі у великій кількості починає виділятися інсулін, який опосередковано викликає відчуття голоду і сприяє вживанню більшої кількості їжі. Можна з’їсти 2-3 млинчика в першій половині дня, та й то бажано потім зайнятися чимось активним.
Що стосується маленьких дітей, то важливо мати на увазі, що їх травна система не пристосована до вживання калорійної і жирної їжі. У малюків може підвищитися газоутворення, з’явитися метеоризм.
Якщо до млинчиків додати начинку у вигляді ікри, згущеного молока, сметани і т.п., стане, звичайно, смачніше, але калорійність страви, і без того значна, ще збільшиться. Розгляньте начинку з курячої грудки, нежирного сиру з ягодами, яєць із зеленню або тушкованих овочів.
Якщо не захоплюватися млинцями, то вони дають енергію нашому організму, насичують мінералами (кальцієм, магнієм, фосфором, калієм), вітамінами групи В, фолієвою і нікотиновою кислотами, зазначила лікар.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
27-02-2020, 00:44
0
2 321