RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Наявність криниці біля житлового будинку – це перше, що планує кожен господар оселі. Адже вода – запорука життя, і без неї ніяк не обійтися. Тому охочі викопати криницю завжди шукають хороших фахівців, які б зробили все якісно, швидко і доступно.
Підприємство Burovik копає криниці в Чернівцях і на околицях міста вже 10 років. І на їхньому рахунку понад 10 000 викопаних криниць і 1000 вигрібних ям та 100% тільки задоволених клієнтів. Про особливості роботи підприємства, його переваги та питання, які найчастіше цікавлять бажаючих мати власний колодязь, розповідає керівник Приватного виробничо-торгового підприємства Burovik Іван Гиндак.



– Розкажіть про особливості роботи підприємства?
Ми копаємо європейськими буровими установками марки МАІТ криниці глибиною до 40 м. На сьогодні на підприємстві працює професійна команда фахівців, які можуть одночасно в різних місцях виконувати замовлення. Це молоді хлопці з досвідом роботи: оператори бурових машин і їхні помічники.



Крім того, ми маємо власне виробництво бетонних кілець діаметром 50, 60, 90, 100, 200 см, кришок на криниці та каналізації, сегментів для докопування криниць, що дозволяє виконувати замовлення комплексно. Тобто людина не турбується, де взяти кільця, чим їх привезти – ми самі доставляємо кільця власного виробництва і високої якості у потрібній кількості на місце. При бажанні замовник може приїхати на виробництво в с. Коровію і переконатися у якості нашої продукції.



Також ми докопуємо старі криниці, де не вистачає води, чистимо колодязі, копаємо каналізації і вигрібні ями та обсаджуємо їх бетонними кільцями різної величини. За потреби надаємо людям необхідні консультації.
Додатково надаємо послуги з буріння свердловин під сваї та опори діаметром від 40 см до 2 метрів, мобільного бетонозмішувача (міксера) та екскаватора. Здаємо в оренду компресор та пневмовідбійник.



– У чому переваги копання криниці буровою установкою?
– По-перше, наявність сучасної техніки дозволяє бригаді наших робітників здійснювати буріння 15 метрів грунту за 2 години, коли при копанні вручну на це може знадобитися набагато більше часу. Тобто викопування криниці загалом займає неповний день. Більше часу витрачається на приїзд і встановлення техніки, привезення кілець, ніж сама робота. По друге, технічні можливості буріння машиною дозволяють зробити запас води 10-15 метрів, тоді як при ручному копанні зроблять лише 3-4 метри. По-третє, копання машиною набагато безпечніше. Адже людина практично не спускається в шахту в процесі роботи. Навіть для спускання кілець є спеціальний пристрій, який це робить без втручання людини. У рідкісних випадках, якщо в криниці зустрічається камінь, ми використовуємо повітряний компресор з пневмовідбійником, за допомогою якого розбиваємо камінь. По-четверте, викопана машиною криниця набагато рівніша і безпечніша.



– У чому полягає принцип вашої роботи із замовниками?
– Коли до нас телефонують або залишають заявку, ми домовляємося про зустріч, щоб обговорити план робіт. Я особисто виїжджаю на місце, визначаю за допомогою спеціальних рамок, чи є там вода. Якщо не зрозуміло, є там вода чи ні, ми звертаємося до геологів, які спеціальним приладом шукають місце, де вона є. Адже людина копає колодязь не на 1 рік і витрачає на це чималі кошти, а ми працюємо завжди на результат і намагаємося максимально точно вказати місце, де в криниці завжди буде вода. Крім того, радимо, які кільця краще встановлювати: прості чи з замками. Якщо об’єкт, наприклад, планується у долині Прута чи Сирету, потрібні кільця з замками, бо там сипучі грунти. А якщо це десь на підвищеннях, наприклад, Роша, Сторожинецький, Глибоцький, частина Герцаївського району, де грунти щільні, то їх не треба, бо ці замки заважатимуть потраплянню води в криницю.
Потім визначаємо, якою машиною потрібно копати, великою чи малою, як вона зможе заїхати на потрібне місце та на який день можна починати роботи, а також визначаємося з ціною. У ціну входить вартість роботи разом з кільцями нашого виробництва і доставкою. У вибраний день приїжджаємо, буруємо, встановлюємо кільця за 1 день. Замовник розраховується, коли криниця готова.



– Чи гарантуєте ви, що в криниці буде постійно вода?
– У будь-якому випадку, викопавши шахту, кільця не ставимо відразу. Опускаємо їх лише тоді, коли бачимо, що там дійсно є вода, і людина сама може пересвідчитися, що їй є за що розраховуватися. До того ж, після появи води, копаємо 5-15 метрів запасу, який і є гарантією наявності достатньої кількості води на роки.
Адже за останні кілька років скрізь впала вода на 2-3 метри. Наприклад, у криницях, які копали глибиною 10 метрів, рівень води впав, і зараз люди поряд копають буровими машинами криницю вже на 20 метрів, щоб як мінімум років 20 не мати проблем з нестачею води.

– Коли найкраще копати криницю, щоб вода була постійно?
– Раніше, з давніх-давен, самі копачі вважали, що дуже добре копати криниці взимку. Це дійсно було так. Земля замерзала по 30 см. І тому взимку було краще копати. За останні роки нашої роботи ми спостерігали, що максимально земля промерзала на 10 см у морози. Тобто у нас зими стали, як осені. Тому дотримуватися тієї традиції, що копати взимку краще, немає сенсу, бо вже немає тих зим.
Ми копаємо будь-якої пори року, коли дозволяють погодні умови заїхати технікою. Не копаємо лише протягом тижня, коли йдуть сильні дощі і коли швидко тане сніг. Це пов’язано з тим, що піднімається рівень поверхневих вод, і неможливо побачити реальну картину наявності води в криниці. А нам потрібно точно знати, скільки в криниці її "рідної", а не вгадувати, чи це дощова, від снігу, чи справжній рівень. Щоправда, у криниці, викопаній засушливим літом, рівень води може піднятися вище під час дощів чи весняної повені.



– Чи впливає на вартість роботи затрачений час і тип грунту?
– Під час огляду місця копання ми визначаємо тип грунту і попереджаємо замовника, що там може бути каміння, і вартість роботи буде вищою. Адже у таких випадках наші майстри опускаються в шахту криниці і спеціальними відбійниками вручну розбивають це каміння. Ну і, звісно, це займе більше часу.

– Які ще послуги ви надаєте?
– У нас є фахівці, які при потребі чистять криниці. Надаємо консультації, чи треба криницю почистити, чи краще викопати нову. Якщо, наприклад, приїхали хлопці і подивилися, що криниця з каміння, яке обвалюється, – туди опускатися ризиковано. Тоді ми пропонуємо викопати нову криницю, ніж ризикувати.
Також ми копаємо каналізації різних діаметрів – 1.20, 1.50, 2.00 м.
Викопані нами криниці ми ж і обслуговуємо. Якщо треба почистити або докопати стару криницю, наші фахівці приїжджають і виконують цю роботу. Хочу звернути увагу, якщо ми докопуємо викопану нами криницю, це буде коштувати вдвічі дешевше, ніж ціна на докопування будь-якої іншої криниці.



– На яких відстанях від міста ви працюєте?
– Ми виїжджаємо на відстані 50 км від Чернівців.

Приватне виробничо-торгове підприємство Burovik
Україна, 60410
Чернівецька обл., Глибоцький р-н, с. Коровія
+38 050 157 45 07
+38 067 191 55 62
e-mail: 0501574507ivan@gmail.com
http://burovik.cv.ua/
Редактор: Марія Фернюк
16-05-2022, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 16 513

Теги -

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги