Полуниця в шоколаді – один з найпопулярніших десертів на День святого Валентина . Він смачний, ефектно виглядає і легко готується.
Головне – вибрати солодкі ягоди.
Шоколад можна використовувати будь-який: чорний, білий або молочний. Але пам'ятайте, що білий шоколад потрібно розтоплювати дуже акуратно, тому що він легко перегрівається. На готовому десерті можна намалювати візерунки за допомогою кондитерського мішка.
Час приготування:1 година
Калорійність:179 ккал на 100 г
Інгредієнти:Свіжа полуниця
Шоколад
Спосіб приготування:Ретельно, але акуратно помийте ягоди, не відриваючи чашолисток. Потім викладіть полуницю на паперовий рушник, щоб вона повністю висохла. Кожну ягоду акуратно насадити на зубочистку з боку чашолистка.
Покрийте полуницю шоколадом. Для цього розтопіть розламаний на шматочки шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Якщо маса надто густа, розбавте її вершками або молоком. Можна чергувати шари темного, молочного та білого шоколаду. Після нанесення товстого шару шоколаду викладіть полуницю на лист вощеного паперу. Шоколад повинен охолонути і затвердіти.
Потім візьміть великий пластиковий контейнер з кришкою. Застеліть його листом вощеного паперу. Поверх розмістіть ягоди. Полуницю можна викладати шарами, але кожен шар повинен бути розділений листом вощеного паперу. Не заповнюйте контейнер повністю, повинна залишитися невелика відстань до кришки. Останнім шаром йде вощений папір. Переконайтеся, що коли ви закриєте кришку, ягоди не сплющатся.
Поставте контейнер в овочевий відділ холодильника. Кришку не слід відкривати до подачі на стіл.
Полуницю в шоколаді подають в охолодженому вигляді. Її можна їсти, запиваючи напівсухим шампанським.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
11-02-2020, 00:40
0
2 378