RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Інсульт: вісім кращих продуктів для його запобігання

Інсульт: вісім кращих продуктів для його запобігання


Крім регулярних фізичних вправ, що допомагають запобігти виникненню інсульту, його ризик також ефективно знижують певні продукти.

Про це пише укр.Здоров'я.



Риба. Це один з найкращих продуктів для запобігання небезпечного порушення роботи мозку. За даними Food.News, фахівцями Центру аналізу ризиків при Гарвардському університеті був зроблений висновок, що споживання будь-якої риби зменшує ймовірність інсульту на 12%, а кожна додаткова порція скорочує її ще на 2%.

“Люди, які їдять запечену або варену рибу один-чотири рази на тиждень, на 27% рідше страждають від інсульту”, – констатують гарвардські експерти.

Насіння гарбуза. Інше дослідження Гарвардського університету свідчить: для запобігання інсульту необхідно споживати достатньо магнію.

“Ті, хто отримує найбільшу кількість магнію з їжі, знижує можливість мозкового удару на 13% в порівнянні з тими, хто вживає менше цього мінералу", – відзначають наукові фахівці.

Насіння гарбуза – в списку кращих джерел магнію.

Фрукти і овочі. Свіжі рослинні продукти дієво запобігають виникненню удару: його ризик знижується на 13%. Збільшення щоденної порції фруктів і овочів підсилює захисний ефект. Так, додаткові 200 грамів фруктів скорочують ризик вже на 32%.

Чай. Китайські вчені називають його найкращим напоєм для запобігання інсульту. Встановлено: регулярне вживання чаю знижує ймовірність патології на 39%. Якщо людина завжди вважає за краще чай як напій, його шанси постраждати стають нижче вже на 60%.

Оливкова олія. Французькі дослідники-неврологи заявили: цей продукт є одним з кращих для запобігання мозкового удару у людей старше 65 років – завдяки олії його ризик знижується на 41%.

Соя. Згідно з дослідженням, проведеним в Японії, чим частіше соя з’являється в раціоні харчування, тим краще захист від смертельно небезпечного порушення мозкового кровообігу. Люди, які постійно їдять даний продукт, демонструють на 77% нижчий ризик інсульту, ніж ті, хто не вживає.

Шоколад. Мета-аналіз вчених Кембриджського університету показав, що какао і темний шоколад знижують можливість виникнення інсульту на 29%. Фахівцями з Німеччини було виявлено, що щоденні 6 г шоколаду покращують захищеність мозку від небезпечного стану на 39%.

Кава. Корейськими фахівцями було показано, що вживання чотирьох або більше чашок кави в день скорочує загальний ризик інсульту на 17%.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
10-02-2020, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 3 915

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.