Ніжна текстура сирного крем-супу закохає вас з першої ложки.
Процес приготування сирного крем-супу займе у вас пів години часу, а слова подяки та захвату ви будете чути ще кілька днів.
Для перебивання гарячого крем-супу краще використовувати блендер із металевою ніжкою та насадкою.
Інгредієнти:
Картопля 1 шт.
Корінь селери 100 г
Куряче філе 400 г
Курячий або овочевий бульйон 500 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Морква 1 шт.
Плавлений сирок 300 г
Твердий сир 100 г
Часник 2 зубчики
Сіль, перець за смаком
Петрушка (зелень) за смаком
Для приготування сирного крем-супу заздалегідь відваріть овочевий або курячий бульйон. Він додасть крем-супу особливого смаку та аромату. 1,5 л води налийте в каструлю, додайте куряче філе, корінь селери та моркву. Варіть бульйон на середньому вогні 45-50 хвилин. Якщо у вас не має часу на його приготування, скористайтесь магазинним готовим кубиком. Вийміть з готового бульйону курку та охолодіть. Відварений корінь селери викиньте. Наріжте відварене куряче філе кубиками в окрему тарілку.
Почистьте цибулю від лушпиння, помийте та наріжте її дрібними кубиками. З моркви зніміть шкірку, розріжте навпіл та наріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковорідку. налийте олії та пасеруйте цибулю з морквою до золотої скоринки. Вичавіть до овочевої засмажки часник та ретельно перемішайте.
Поставте готовий бульйон на вогонь, дайте йому закипіти. Помийте картоплю, зніміть з неї шкірку та поріжте середнім кубиком. В киплячий бульйон додайте картоплю, підсмажену моркву та цибульку. Перемішайте бульйон, накрийте кришкою та варіть 10 хвилин. Додайте спецій за смаком.
Натріть твердий сир і плавлений на грубій терці та додайте в бульйон. Ретельно перемішуйте суп ложкою до повного розчинення сиру. Додайте до супу нарізане куряче філе, проваріть суп ще 5-8 хвилин та перебийте все блендером до стану пюре. Крем-суп готовий, смачного!
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram