Частий перепад температури на вулиці, багато стресу на роботі, поганий сон або будь-які інші причини можуть викликати у вас головний біль.
І тут, крім медикаментозного лікування, необхідно також звернути увагу на те, що ви їсте. Адже навіть корисні продукти в період, коли у вас головний біль, можуть вам нашкодити, пишуть в HuffPost.
Що категорично не можна їсти:витримані сириЧим старіший (витриманіший) сир, тим більше в ньому накопичується гістаміну. При цьому пармезан, гауда і швейцарський – очолюють цей список.
Так чому ж небезпечний гістамін? Виявляється, він може викликати розширення кровоносних судин головного мозку, чим ще більше посилить ваш головний біль.
ферментовані продуктиВиключіть зі свого раціону продукти з тирамін – амінокислотою, яка міститься в ферментованих продуктах, наприклад, у квашеній капусті.
Зазначається, що вживання таких продуктів може викликати ланцюгову реакцію, яка призводить до звуження і розширення кровоносних судин головного мозку. А це, своєю чергою, може посилити пульсуючий головний біль.
нежирне м'ясоВключіть у свій раціон яловичину, курку та інше нежирне м'ясо, яке містить вітамін В2 і коензим Q10. Саме вони допомагають перетворювати їжу в енергію.
"Точний механізм невідомий, але є дослідження, які підтверджують, що люди, які страждають на мігрень, можуть мати проблеми з енергетичним обміном в мозку", – пояснює Рене Велленштейн, сертифікований лікар, який спеціалізується на функціональній медицині.
огіркиВживання продуктів, багатих на воду, наприклад, огірків і кавунів, допомагають відновлювати баланс води в організмі. Завдяки цьому симптоми головного болю зникають.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
7-02-2020, 00:10
0
3 421