RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Названо найбільш шкідливі алкогольні коктейлі

Алкогольні коктейлі — популярна позиція у барній карті будь-якого закладу, яка має великий успіх, особливо ввечері у п'ятницю або суботу.

Терапевт Наталія Зубарєва склала рейтинг коктейлів з точки зору складу, калорійності і шкоди, яку вони можуть завдати здоров'ю, пише Аіф.



1. Кривава
Мері Основні інгредієнти: горілка, томатний та лимонний сік Як не парадоксально, цей коктейль посідає перше місце в рейтингу, навіть з урахуванням наявності у ньому горілки. Томатний сік (особливо якщо він ще й без цукру) - просто криниця корисних речовин, в ньому є клітковина, пектин, бета-каротин, величезна кількість вітамінів та мінералів. Крім того, він вирізняється низькою калорійністю та сприяє виробленню серотоніну. У свою чергу лимонний сік багатий вітаміном C, завдяки чому покращує імунітет, знижує ризик виникнення застуди або вірусної інфекції. Одна порція - це приблизно 123 ккал. І незважаючи на те, що горілка стимулює апетит, цей коктейль, мабуть, найбезпечніший для фігури.

2. Джин-тонік
Основні інгредієнти: джин і тонік Як зрозуміло з назви, коктейль містить джин і тонік, а також лід, лайм або лимон. Калорійність тоніка — всього 34 ккал на 100 г. Робиться коктейль в середньому в пропорції 1:2, тобто джина приблизно у два рази менше, ніж тоніка. З урахуванням того, що лід часто люблять класти в коктейлі від душі, а він перетворюється на воду, напій виходить досить легким, особливо якщо пити його залпом. Це - друге місце у рейтингу.

3. Кір-Рояль
Основні інгредієнти: шампанське, чорносмородиновий лікер Велика кількість шампанського і відносно невелика — чорносмородинового лікеру дозволяють цьому коктейлю впевнено розміститися в середині рейтингу. Його середня калорійність близько 140 ккал на 100 г. Звичайно, любителі солодкого можуть змінити пропорції та, відповідно, результат.

4. Піна колада
Основні інгредієнти: світлий ром з кокосовим молоком й ананасовим соком Калорійність коктейлю — 174 ккал на 100 гр. Це - почесне четверте місце. Світлий ром хоч і має всі притаманні властивості цього напою, але, будучи розведеним низькокалорійним ананасовим соком, є цілком прийнятним для тих, хто стежить за фігурою. Звичайно, у складі ще є кокосове молоко, яке вирізняється калорійністю, але в цьому коктейлі його міститься не так багато, тож можна особливо не перейматися.

5. Мохіто
Основні інгредієнти: світлий ром, листя м'яти, цукор, содова вода Представниці прекрасної статі обожнюють мохіто. І дарма, адже з корисних інгредієнтів там міститься тільки м'ята, яка допомагає поліпшити кровообіг і травлення, позбутися головного болю і розслабитися. Для приготування коктейлю зазвичай використовується содова вода. Від звичайної газованої води вона відрізняється тим, що містить соду, різні добавки й кислоту. Як ви розумієте, вашому шлунково-кишковому тракту це навряд чи сподобається. До того ж, не забувайте про зайві калорії, які ми отримуємо завдяки цукру, а він міститься не тільки в газованій воді, але й у ромі. Останній отримують шляхом зброджування і переробки побічних продуктів цукрово-тростинного виробництва, таких як патока і тростинний сироп. Калорійність — близько 230 ккал на порцію. ⠀

6. Лонг-Айленд
Основні інгредієнти: горілка, джин, текіла, ром, цукровий сироп, кола. Лонг-Айленд, приготований класичним способом, злегка "важчий" за Мохіто, його калорійність на порцію становить близько 255 ккал. Тільки вдумайтеся: 100 г джину тягнуть на 265 ккал, й при цьому в ньому міститься море цукру у вигляді сиропу і коли! Загалом, найбільш низькокалорійне, що є в цьому коктейлі, — горілка. До того ж, в Лонг-Айленді змішано кілька видів алкоголю, тому організму буде ще складніше його переробити, а всі калорії одразу відправляться в жировий прошарок.

7. Б-52⠀
Основні інгредієнти: кавовий лікер, вершковий лікер, апельсиновий лікер міцний, куантро. Найкалорійніший вид алкоголю — солодкі лікери (від 345 ккал на 100 г), й куантро, вирізняється меншою калорійністю, ситуацію в цілому не врятує. Однозначно, це один з найбільш шкідливих для фігури коктейлів, навіть шкідливіший від Лонг-Айленду!

8. Драй
Мартіні Основні інгредієнти: джин і вермут Досить калорійний коктейль, чисті "легкі вуглеводи", які миттєво відкладуться в жирові запаси. Джин — 263 ккал на 100 г, вермут — 144 ккал на 100 гр. Шляхом нехитрих підрахунків можна легко зробити висновок, що кілька ковтків звеселяючого напою — це вже 400 ккал, а якщо врахувати, що зазвичай одним келихом справа не обмежується, картина виходить дуже сумна.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Юрій Коверзнєв
1-02-2020, 01:50
Коментарів 0 Переглядів 2 027

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.