RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Стюардеса, офіс-менеджер і ще 7 професій, що підвищують ризик раку


Не тільки спадковість, харчові звички і спосіб життя: на ризик захворіти на рак може впливати навіть наша професія. Ми зібрали топ-9 найнебезпечніших з них – подумайте, може бути, саме час змінити роботу?

Про це пише Укр.Здоров'я.



Стюардеса
Ризик раку молочної залози вище на 50%, ризик мемеланомного раку шкіри – вище в 4 рази, також вище ризик розвитку раку шийки матки, матки, щитовидної залози, стравоходу, товстої кишки, шлунка, печінки і підшлункової залози. Всі ці додаткові ризик бортпровідниці і бортпровідники отримують через вплив іонізуючого випромінювання на великих висотах, стверджують автори дослідження, опублікованого в журналі Environmental Health.

Пілот
Пілоти та інші члени екіпажів повітряних суден отримують подвійний ризик розвитку раку шкіри – і все через ультрафіолетове випромінювання. Як наголошується в дослідженні, опублікованому у виданні JAMA Dermatology, за годину, проведену в кабіні літака, пілоти отримують таку ж дозу ультрафіолету, скільки за 20 хвилин в солярії.

Зварник
Рак легенів, нирки, а також меланома ока — ось професійні ризики. Вся справа в зварювальних газах, що виділяються при нагріванні металу: багато з них токсичні і дуже небезпечні для здоров’я.

Будь-яка сидяча робота
Ризик раку ендометрія вище на 32%, ризик раку товстої кишки — на 24%, більш того, кожні додаткові дві години сидячої роботи в день підвищують ризики ще на 10%. На жаль, якщо ви офісний працівник і більшу частину робочого дня проводите сидячи, у вас є тільки один спосіб зберегти своє здоров’я: щогодини перериватися і робити невелику гімнастику, а під час обідньої перерви гуляти хоча б 10 хвилин.

Майстер манікюру
Хімічні речовини, пил і частинки нігтів, які протягом дня вдихає майстер манікюру (а також інші співробітники салону, що знаходяться в приміщенні протягом усього дня) істотно підвищують ризик раку легенів і раку шкіри. Ризик можна знизити, якщо регулярно провітрювати приміщення і користуватися під час роботи захисною маскою і рукавичками.

Пожежний
Не вогонь, не дим і не конструкції, котрі обвалилися під впливом стихії – головною вбивцею пожежників є рак. Токсичні речовини, які виділяються під час горіння пластику, будівельних матеріалів і навіть речовин побутової хімії, істотно збільшують ризик розвитку раку яєчок і мезотеліоми.

Нічна робота
Якщо ваша професія передбачає роботи в нічну зміну, майте на увазі: ваш ризик розвитку злоякісних пухлин вище, ніж у тих, чий робочий день збігається зі світлим часом доби. Як показало дослідження групи вчених з Массачусетського технологічного інституту, порушення природного циркадного ритму призводить до накопичення в клітинах небезпечного білка, який стимулює розвиток злоякісних пухлин.

Перукар
Якщо ви фарбуєте волосся час від часу, вам не варто хвилюватися через хімічні речовини, що входять до складу фарби або засоби для завивки волосся. Але ось якщо ви день у день працюєте з ними, ваш ризик деяких форм раку може бути вище. Щоб захистити себе, працюйте тільки в рукавичках, а також стежте за тим, щоб ваше робоче місце було завжди добре провітрене.

Лаборант
Мабуть, вам не варто йти в лаборанти, якщо у вашій родині були випадки раку молочної залози: дослідження, результати якого були опубліковані в журналі Cancer Research, підтвердило, що ваш особистий ризик в цьому випадку подвоюється.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
31-01-2020, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 2 523

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.