RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Французький омлет та ідеальні сирники. Три рецепти сніданків від шеф-кухаря

Французький омлет та ідеальні сирники. Три рецепти сніданків від шеф-кухаря

Відомий український шеф-кухар, суддя "Мастершеф" Володимир Ярославський поділився трьома рецептами своїх улюблених сніданків.

Вони всі дуже прості і швидкі в приготуванні, але важливо знати деякі нюанси.



Тост з авокадо і скремблом

Інгредієнти

Авокадо — 1 шт.
Хліб — 2 скибочки
Яйця — 2 шт.
Рослинна олія для смаження
Оливкова олія холодного віджиму
Лимонний сік — 0,5 ч.л.
Сіль, перець за смаком
Пармезан — 30 г


Дві скибочки хліба підсмажити на сковорідці або на грилі.

Стиглий авокадо почистити і розім'яти виделкою в пюре. Скропити оливковою олією і соком лимона — більше нічого і не потрібно. Викласти пюре на тости.

Окремо приготувати скрембл. У мисці виделкою перемішати яйця з дрібкою солі. Сильно збивати не треба. Вилити на розігріту сковороду, почекати, поки яйця трохи схопляться, і акуратно дерев’яною лопаткою перемішати в м’яку кашку. Якщо додати тертий пармезан, це буде найсмачніший сніданок у світі!

Класичний французький омлет

Всупереч стереотипам, до класичного омлету не входять вершки або молоко. До речі, за правильно приготованим омлетом кухарів беруть на роботу в ресторани.

Інгредієнти

Яйця — 3 шт.
Вода — 1 ч.л.
Сіль
Вершкове масло — 25 г


Яйця добре перемішати виделкою з водою і сіллю.

На теплу сковороду викласти масло. Як тільки воно розтане, вилити яйця. Постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, довести яйця до консистенції густої сметани. Коли знизу омлет схопився, але ще не смажиться, і поки зверху яйця м’які, потрібно згорнути омлет в трубочку за допомогою лопатки.

Можна подавати. Омлет виходить жовтим і незасмаженим, підсмаженої скоринки не можна допустити. Коли його розріжеш, всередині зберігається консистенція збитих вершків: нейтральний, м’який і соковитий.

Французи додають до омлету сир Емменталь. Я люблю омлет або без сиру, або з пармезаном. Додайте ароматний хліб і кілька крапель хорошої оливкової олії — ідеальний сніданок!

Сирники

Секрет сирників полягає в хорошому сирі. Він повинен бути сухим і некислим. У магазинах сьогодні продається такий сир, щоб його можна було їсти ложкою прямо з пачки. Але для сирників він не підходить, в ньому занадто багато вологи. А якщо багато вологи, ми додаємо більше борошна, і наші сирники виходять сухими і несмачними.

Найкраще обрати сир з великими фракціями, який найбільше схожий на домашній. І далі його потрібно гарненько віджати. Це найголовніший секрет.

Інгредієнти

Сир — 300 г
Яєчний жовток — 1 шт.
Цукор — 1 ст.л.
Борошно — 1 ст.л.
Рослинна олія для смаження


Сир віджати у вафельному рушнику. Швидко перемішати всі інгредієнти. Довго вимішувати не потрібно. Якщо залишаються цільні шматочки сиру, це, навпаки, перевага. Можна взяти ще одну столову ложку борошна — для підпилу. У цьому борошні сформувати кульки. Якщо ви погано віджали сир, маса вийде надто рідкою, і ви не зможете її зкатати.

Смажити сирники на рослинній олії на середньому вогні. Спочатку з одного боку, потім з іншого. Потім знову перевернути на перший бік і накрити кришкою на 2 хвилини. Знову перевернути на другий бік і теж тримати під кришкою 2 хвилини.

Подавати зі сметаною, варенням, збитими вершками — з чим завгодно, на ваш смак.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
30-01-2020, 22:30
Коментарів 0 Переглядів 4 823


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.