Відомий український шеф-кухар, суддя "Мастершеф" Володимир Ярославський поділився трьома рецептами своїх улюблених сніданків.
Вони всі дуже прості і швидкі в приготуванні, але важливо знати деякі нюанси.
Тост з авокадо і скрембломІнгредієнтиАвокадо — 1 шт.
Хліб — 2 скибочки
Яйця — 2 шт.
Рослинна олія для смаження
Оливкова олія холодного віджиму
Лимонний сік — 0,5 ч.л.
Сіль, перець за смаком
Пармезан — 30 гДві скибочки хліба підсмажити на сковорідці або на грилі.
Стиглий авокадо почистити і розім'яти виделкою в пюре. Скропити оливковою олією і соком лимона — більше нічого і не потрібно. Викласти пюре на тости.
Окремо приготувати скрембл. У мисці виделкою перемішати яйця з дрібкою солі. Сильно збивати не треба. Вилити на розігріту сковороду, почекати, поки яйця трохи схопляться, і акуратно дерев’яною лопаткою перемішати в м’яку кашку. Якщо додати тертий пармезан, це буде найсмачніший сніданок у світі!
Класичний французький омлетВсупереч стереотипам, до класичного омлету не входять вершки або молоко. До речі, за правильно приготованим омлетом кухарів беруть на роботу в ресторани.
ІнгредієнтиЯйця — 3 шт.
Вода — 1 ч.л.
Сіль
Вершкове масло — 25 гЯйця добре перемішати виделкою з водою і сіллю.
На теплу сковороду викласти масло. Як тільки воно розтане, вилити яйця. Постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, довести яйця до консистенції густої сметани. Коли знизу омлет схопився, але ще не смажиться, і поки зверху яйця м’які, потрібно згорнути омлет в трубочку за допомогою лопатки.
Можна подавати. Омлет виходить жовтим і незасмаженим, підсмаженої скоринки не можна допустити. Коли його розріжеш, всередині зберігається консистенція збитих вершків: нейтральний, м’який і соковитий.
Французи додають до омлету сир Емменталь. Я люблю омлет або без сиру, або з пармезаном. Додайте ароматний хліб і кілька крапель хорошої оливкової олії — ідеальний сніданок!
СирникиСекрет сирників полягає в хорошому сирі. Він повинен бути сухим і некислим. У магазинах сьогодні продається такий сир, щоб його можна було їсти ложкою прямо з пачки. Але для сирників він не підходить, в ньому занадто багато вологи. А якщо багато вологи, ми додаємо більше борошна, і наші сирники виходять сухими і несмачними.
Найкраще обрати сир з великими фракціями, який найбільше схожий на домашній. І далі його потрібно гарненько віджати. Це найголовніший секрет.
ІнгредієнтиСир — 300 г
Яєчний жовток — 1 шт.
Цукор — 1 ст.л.
Борошно — 1 ст.л.
Рослинна олія для смаженняСир віджати у вафельному рушнику. Швидко перемішати всі інгредієнти. Довго вимішувати не потрібно. Якщо залишаються цільні шматочки сиру, це, навпаки, перевага. Можна взяти ще одну столову ложку борошна — для підпилу. У цьому борошні сформувати кульки. Якщо ви погано віджали сир, маса вийде надто рідкою, і ви не зможете її зкатати.
Смажити сирники на рослинній олії на середньому вогні. Спочатку з одного боку, потім з іншого. Потім знову перевернути на перший бік і накрити кришкою на 2 хвилини. Знову перевернути на другий бік і теж тримати під кришкою 2 хвилини.
Подавати зі сметаною, варенням, збитими вершками — з чим завгодно, на ваш смак.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
30-01-2020, 22:30
0
4 823