Французький омлет та ідеальні сирники. Три рецепти сніданків від шеф-кухаря

новини / Новини України
4 869
0
Французький омлет та ідеальні сирники. Три рецепти сніданків від шеф-кухаря

Відомий український шеф-кухар, суддя "Мастершеф" Володимир Ярославський поділився трьома рецептами своїх улюблених сніданків.

Вони всі дуже прості і швидкі в приготуванні, але важливо знати деякі нюанси.



Тост з авокадо і скремблом

Інгредієнти

Авокадо — 1 шт.
Хліб — 2 скибочки
Яйця — 2 шт.
Рослинна олія для смаження
Оливкова олія холодного віджиму
Лимонний сік — 0,5 ч.л.
Сіль, перець за смаком
Пармезан — 30 г


Дві скибочки хліба підсмажити на сковорідці або на грилі.

Стиглий авокадо почистити і розім'яти виделкою в пюре. Скропити оливковою олією і соком лимона — більше нічого і не потрібно. Викласти пюре на тости.

Окремо приготувати скрембл. У мисці виделкою перемішати яйця з дрібкою солі. Сильно збивати не треба. Вилити на розігріту сковороду, почекати, поки яйця трохи схопляться, і акуратно дерев’яною лопаткою перемішати в м’яку кашку. Якщо додати тертий пармезан, це буде найсмачніший сніданок у світі!

Класичний французький омлет

Всупереч стереотипам, до класичного омлету не входять вершки або молоко. До речі, за правильно приготованим омлетом кухарів беруть на роботу в ресторани.

Інгредієнти

Яйця — 3 шт.
Вода — 1 ч.л.
Сіль
Вершкове масло — 25 г


Яйця добре перемішати виделкою з водою і сіллю.

На теплу сковороду викласти масло. Як тільки воно розтане, вилити яйця. Постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, довести яйця до консистенції густої сметани. Коли знизу омлет схопився, але ще не смажиться, і поки зверху яйця м’які, потрібно згорнути омлет в трубочку за допомогою лопатки.

Можна подавати. Омлет виходить жовтим і незасмаженим, підсмаженої скоринки не можна допустити. Коли його розріжеш, всередині зберігається консистенція збитих вершків: нейтральний, м’який і соковитий.

Французи додають до омлету сир Емменталь. Я люблю омлет або без сиру, або з пармезаном. Додайте ароматний хліб і кілька крапель хорошої оливкової олії — ідеальний сніданок!

Сирники

Секрет сирників полягає в хорошому сирі. Він повинен бути сухим і некислим. У магазинах сьогодні продається такий сир, щоб його можна було їсти ложкою прямо з пачки. Але для сирників він не підходить, в ньому занадто багато вологи. А якщо багато вологи, ми додаємо більше борошна, і наші сирники виходять сухими і несмачними.

Найкраще обрати сир з великими фракціями, який найбільше схожий на домашній. І далі його потрібно гарненько віджати. Це найголовніший секрет.

Інгредієнти

Сир — 300 г
Яєчний жовток — 1 шт.
Цукор — 1 ст.л.
Борошно — 1 ст.л.
Рослинна олія для смаження


Сир віджати у вафельному рушнику. Швидко перемішати всі інгредієнти. Довго вимішувати не потрібно. Якщо залишаються цільні шматочки сиру, це, навпаки, перевага. Можна взяти ще одну столову ложку борошна — для підпилу. У цьому борошні сформувати кульки. Якщо ви погано віджали сир, маса вийде надто рідкою, і ви не зможете її зкатати.

Смажити сирники на рослинній олії на середньому вогні. Спочатку з одного боку, потім з іншого. Потім знову перевернути на перший бік і накрити кришкою на 2 хвилини. Знову перевернути на другий бік і теж тримати під кришкою 2 хвилини.

Подавати зі сметаною, варенням, збитими вершками — з чим завгодно, на ваш смак.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Скільки часу щотижня приділяти фізичній активності, аби довго жити - відповідь вчених
01:45
Ці три рослини потрібно обрізати в січні: будуть краще рости після зими
01:30
Що необхідно їсти і пити відразу після тренування, щоб наростити м'язи
01:15
Ці прилади тягнуть найбільше світла: вимикайте їх після користування
01:00
Курятина ніколи не буде сухою, якщо скористатися цими хитрощами
00:45
Як зберігати мед, щоб він не кристалізувався: поради, які варто знати
00:30
Які продукти є найкращими для сніданку: легко запам'ятати
00:15
І навіть кава: продукти, які можуть прискорити ваше старіння
30 січня, 2025
23:57
Держсекретар США запевняє, що Трамп всерйоз налаштований щодо Гренландії
23:42
Гороскоп на 31 січня: Тельцям - приємні моменти, Левам - ділова пропозиція
23:35
Як почистити часник за 10 секунд: чотири способи від шеф-кухарів
23:17
СБУ викрила російських командувачів, відповідальних за удар по гіпермаркету в Харкові
22:56
Постачання нафти через найбільший у РФ порт зупинилося після атаки українських дронів
22:38
За рік борг України перед Світовим банком зріс на 65%
22:18
Чотири знаки Зодіаку отримають особливий шанс: карти Таро обіцяють їм неймовірні зміни
21:57
Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги Україні
21:43
Комбінат хлібопродуктів та нежитлові будівлі: яке майно хочуть продати на Буковині у 2025 році
21:19
Генштаб ЗСУ: армія РФ атакувала 85 разів від початку дня, найбільше – на Покровському напрямку
21:00
Сьогодні - найтепліший день, відзавтра - похолодання: погода на Буковині
20:40
На Буковині парафія УПЦ МП поскаржилася уряду США на «фальшиві» збори щодо переходу в ПЦУ
20:20
Міськрада Чернівців просить Зеленського демобілізувати військових, які 3 роки на фронті
20:00
У центрі Чернівців пропонують облаштувати містечко народних майстрів
19:40
Реформа МСЕК: за якими критеріями встановлюватимуть групу інвалідності
19:20
У Києві запровадили оголошення хвилини мовчання у громадському транспорті
19:00
Буковинський - на Іллі Міського: у Чернівцях перейменували провулок
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм