RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сьогодні відзначають день студента: історія свята і оригінальні привітання


День студента в Україні святкують двічі на рік – 17 листопада та 25 січня. Свято об'єднує молодь, яка навчається у різних куточках світу. В цей день студенти багатьох країн замість навчання просто відпочивають.

Чому День студента святкують 17 листопада та 25 січня?



Міжнародний День студента відзначається 17 листопада, а 25 січня – Тетянин День, який також асоціюється із днем студентства.

День студента почали святкувати у Лондоні в 1941 році на міжнародній зустрічі студентів. Свято присвячене трагедії. У цей день в 1939 році нацисти заарештували і розстріляли лідерів чеського Союзу студентів. 1200 студентів були заарештовані і відправлені у концтабір в Заксенхаузені.

Дев'ятьох студентів і активістів студентського руху стратили без суду в застінках в'язниці в празькому районі Рузіне. За наказом Гітлера всі чеські вищі навчальні заклади були закриті до кінця війни. На честь цих подій на Всесвітньому конгресі студентів і був встановлений Міжнародний День студентів. В Україні День студента був призначений президентським указом в 1999 році.

25 січня церква відзначає День святої мучениці Тетяни. Святкують цей день і в народному календарі. Також 25 січня ще вважається студентським днем. У 1755 році 25 січня російська імператриця Єлизавета відкрила у Москві перший університет, тому це свято асоціювалось із днем студентства. Щоправда, сьогодні в Україні студенти відзначають свій день саме 17 листопада.

Як святкують день студента у різних країнах світу?

Політехнео – день студентів Греції. Цей день не вважається радісним. Саме 17 листопада 1973 року, військові придушили студентські протести в Афінах. Традиційно, 17 листопада, тисячі людей приносять вінки до могил і пам’ятників учасників подій 1973 року. Студенти влаштовують мітинги і демонстрації на підтримку захисту демократичних прав і свобод.

У Данії День студента особливий тим, що свято проводять в колі родичів. У цей день студентам дозволяють пити слабоалкогольні напої, наприклад пиво.

День студента в Америці святкують по-різному. Хтось їде далеко за місто, інші відвідують нічний клуб, а є й такі, які просто замовляють доставку їжі додому.

У Португалії свято розпочинається опівночі. Студенти співають оди біля пам'ятника королю Португалії. Також гуляння супроводжується співом різних музичних колективів у міських парках. Цікаво те, що кожен університет має свою унікальну форму, яку молодь традиційно демонструє під час ходи студентів.

В Німеччині День студента в кожному університеті святкують по-різному. Зазвичай в цей день скасовуються всі заняття, проводять спортивні змагання. А якщо дозволяє погода, то студенти святкують на відкритому повітрі – влаштовують дискотеки та вечірки.

Привітання

Молодіжний й відчайдушний,
День студента вже настав.
Я вітаю і бажаю -
Щоб в навчанні ти встигав.
Щоб усі науки разом
Знайшли притулок в голові,
Й тобі допомагали
У дорослому житті!
Нехай всі сесії здаються
І не бувало, щоб хвостів,
Нехай студенти всі сміються,
Бажаю щастя й радощів!

Є в житті особливо божевільний і цікавий час, пора студентства, коли відкриваються блискучі перспективи, захоплюють нові знайомства. Нехай кожен з вас повною ложкою сьорбне "халявного" іспиту та веселощі студентських вечірок. З днем Студента, дорогі підкорювачі вершин науки!

Я вітаю з днем студента -
В барі кращого клієнта!
Далі будуть привітання,
І, звичайно же, повчання!
На п’ятірки вчись, давай,
І шпаргалки не втрачай!
Гарно сесію здавай
Кращі бали заробляй!

Хай іспити самі здаються,
А заліковки від щастя сміються!
Радуйся й живи моментом,
Вітаю щиро з днем студента!

Вітаю тих, хто здобуває "вищу" - від вас залежить майбуття.
Нехай міцним буде граніт науки і в світлих головах примножаться знання.

Студентам хочу побажати:
Щоб не було у вас хвостів,
Щоб було завжди попоїсти,
І щоб не було тарганів.
Викладачі щоб не валили,
І щоб студенти поменше пили,
Щоб у коханні вам везло,
І оминало щоб вас зло!

Джерело: 24 канал

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
25-01-2020, 08:37
Коментарів 0 Переглядів 1 467

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.