У китайській кухні свинина в кисло-солодкому соусі називається Габаджоу. Поєднання ароматного соусу і шматочків хрусткого м’яса не залишить байдужим нікого. Головний секрет цієї страви — баланс кислого і солодкого смаків.
Італійський шеф-кухар Марко Черветті поділився ідеальним рецептом свинини в кисло-солодкому соусі. Таке м'ясо можна подавати з рисом або овочами.
Інгредієнти:Свинина 350 г
Яйце (білок) 1 шт.
Крохмаль 35 г
Соєвий соус за смаком
Імбирний фреш 20 г
Олія для фритюру 2 л
Сіль за смаком
Зелена цибуля 15 г
Вода 250 мл
Цукор 25 г
Рисовий оцет 150 г
Томатний соус 45 гГотуємо кисло-солодкий соус. В окремій ємності розведіть крохмаль у воді. Додайте півсклянки цукру, півсклянки рисового оцту і півсклянки томатного соусу, щедро посоліть. Процідіть соус через сито і поставте на середній вогонь в маленькій каструлі. Постійно помішуйте, поки завдяки крохмалю соус не загусне.
Поріжте свинину смужками, а потім замаринуйте її - додайте до м'яса яєчний білок, крохмаль, соєвий соус, імбирний фреш. Перемішайте. Залиште маринуватися.
Нагрійте олію для фритюру у великій каструлі. Киньте один шматочок свинини - якщо навколо нього почали збиратися бульбашки з олії, вона досить прогрілася. Обережно і по одному шматочку киньте всю свинину в олію і підсмажте до золотистого кольору. Викладіть в окремий посуд. Трохи посоліть.
Налийте на сковороду трохи олії, вилийте соус, додайте м'ясо, перемішайте - і все! Готово! Подавайте з рисом, овочами або зовсім без гарніру! Прикрасьте подрібненою зеленою цибулею!
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
24-01-2020, 22:30
0
3 507