Свинина у кисло-солодкому соусі: секрети приготування

новини
4 170
0
Свинина у кисло-солодкому соусі: секрети приготування

У китайській кухні свинина в кисло-солодкому соусі називається Габаджоу. Поєднання ароматного соусу і шматочків хрусткого м’яса не залишить байдужим нікого. Головний секрет цієї страви — баланс кислого і солодкого смаків.

Італійський шеф-кухар Марко Черветті поділився ідеальним рецептом свинини в кисло-солодкому соусі. Таке м'ясо можна подавати з рисом або овочами.



Інгредієнти:

Свинина 350 г
Яйце (білок) 1 шт.
Крохмаль 35 г
Соєвий соус за смаком
Імбирний фреш 20 г
Олія для фритюру 2 л
Сіль за смаком
Зелена цибуля 15 г
Вода 250 мл
Цукор 25 г
Рисовий оцет 150 г
Томатний соус 45 г


Готуємо кисло-солодкий соус. В окремій ємності розведіть крохмаль у воді. Додайте півсклянки цукру, півсклянки рисового оцту і півсклянки томатного соусу, щедро посоліть. Процідіть соус через сито і поставте на середній вогонь в маленькій каструлі. Постійно помішуйте, поки завдяки крохмалю соус не загусне.

Поріжте свинину смужками, а потім замаринуйте її - додайте до м'яса яєчний білок, крохмаль, соєвий соус, імбирний фреш. Перемішайте. Залиште маринуватися.

Нагрійте олію для фритюру у великій каструлі. Киньте один шматочок свинини - якщо навколо нього почали збиратися бульбашки з олії, вона досить прогрілася. Обережно і по одному шматочку киньте всю свинину в олію і підсмажте до золотистого кольору. Викладіть в окремий посуд. Трохи посоліть.

Налийте на сковороду трохи олії, вилийте соус, додайте м'ясо, перемішайте - і все! Готово! Подавайте з рисом, овочами або зовсім без гарніру! Прикрасьте подрібненою зеленою цибулею!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Відкриття ТРЦ «Bukovyna Mall» та скандал у Чернівецькій ОВА: головне за добу
74 655
«Тут культура кави вища»: у Чернівцях подружжя з Курахового відновило власний бізнес
42 019
У Чернівцях маршрут №13 стане комунальним: розрахунок за проїзд лише безготівковий
31 311
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
25 699
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
24 602
Колядували та отримували подарунки: у Чернівцях відкрили найбільший ТРЦ «Bukovyna Mall» – фото
20 605
«Там життя може обірватися будь-якої миті»: прикордонник із Буковини з перших днів на війні — відео
16 152
Сусіди відчули запах диму: у багатоповерхівці в Чернівцях сталася пожежа
10 284
«Проблема не в особистостях, це криза»: чому сесію Чернівецької облради вкотре зірвали
8 737
На обстеження даватимуть дві тисячі: що потрібно знати про програму "Скринінг 40+"
8 220