У День закоханих не варто відкладати романтичну трапезу на вечір - можна здивувати коханого оригінальним сніданком.
Цей сніданок має бути небанальним, красивим та безумовно смачним.
Млинці з лососем, сиром і огіркомІнгредієнти:- Борошно - 1 склянка
- Молоко - 2 склянки
- Яйця - 2 шт
- Цукор - 1,5 ч.л.
- Сіль - 1 щіпка
- Соняшникова олія - 2 ст.л.Для начинки:- Лосось солоний - 250 грамів
- Вершковий сир - 150 грамів
- Огірок - 1 шт
- Петрушка - за смакомЗмішати інгредієнти для тіста, в сковородці підігріти масло, спекти млинці.
Вимити огірок, нарізати уздовж пластинками. У лосося зрізати шкіру, видалити кісточки, нарізати рибу скибочками.
Половину поверхні млинців змастити сиром, покласти шматочки огірка і риби, посипати петрушкою і згорнути млинці рулетами. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин, після чого можна смакувати.
Тости з яйцем пашот і куркоюІнгредієнти на 1 порцію:- 2 шматочки хліба для тостів;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. оцту (для відварювання яйця);
- 100 г курячого філе;
- сік і цедра половина лимона;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 20 г пармезану;
- 1 гілочка базиліку;
- сіль і перець за смаком.Духовку розігріваємо до 180 градусів. Куряче філе скроплюємо соком лимона, оливковою олією, солимо, перчимо і відправляємо запікатися на 20 хвилин.
Готуємо тости – обсмажуємо хліб на сковорідці гриль або в тостері.
Відварюємо яйце пашот. У невеликій каструлі доводимо воду практично до кипіння, додаємо оцет, за допомогою ложки робимо воронку і розбиваємо туди яйце. Відварюємо протягом 3 хвилин, дістаємо шумівкою і даємо воді добре стекти. Відкладаємо на тарілку.
Збираємо страву – на тости викладаємо запечену курку, порізану невеликими шматочками, тонкі слайси пармезану, посипаємо подрібненим листям базиліка, лимонною цедрою і викладаємо зверху яйце пашот. Посипаємо свіжомеленим перцем.
Панкейки з ягодамиІнгредієнти- 2 яйця
- 200 мл молока
- 2 ст.л. цукру і ваніль
- 10 ст. л. муки і розпушувач
- ягоди, мед, горіхиЗмішайте 2 яйця і 200 мл молока. Потім додайте 2 ст.л. цукру і ваніль. Додайте 10 ст. л. муки і розпушувач. Ретельно перемішайте. Тісто для панкейків на молоці має вийти досить густим.
Розігрійте пательню з антипригарним покриттям. На суху сковорідку налийте невеликий ополоник тіста, закрийте кришкою, смажте панкейки на середньому вогні. Переверніть, коли верхня поверхня панкейку стане пористою, при цьому ще вологою. Кожен млинець готується не більше 1 хв.
Складайте готові американські млинці-панкейки вежею на тарілці. Подавайте панкейки з ягодами, медом або горіхами.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
22-01-2020, 22:30
0
2 711