Паста карбонараІнгредієнти:
400 г спагеті твердих сортів,
200 г курячого філе,
3 яйця,
100 мл вершків,
50 г твердого сиру,
2 зубчики часнику,
спеції.
Приготування: Наріжте куряче філе невеличкими кубиками та обсмажте його на пательні до повної готовності. Додайте до м'яса подрібнений часник та вершки. Протушіть все на легкому вогні, додавши до соусу спеції за смаком (сіль, перець, базилік).
В окремій посудині зваріть спагеті. Окремо збийте яйця з дрібкою солі та потертим сиром. Висипте готові спагеті до м'яса та залийте все збитим яйцем. Протушіть карбонару упродовж 5 хвилин на легкому вогні.
Паста болоньєзеІнгредієнти:Спагетті – 300-400 г
Свинячий і яловичий фарш – 400-500 г
Панчетта (бекон) – 100 г
Помідори – 500 г
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Селера – 1 стебло
Молоко або вершки – 300 мл
Сухе червоне вино – 250-300 мл
Пармезан (або інший твердий сир) – 150 г
Томатна паста – 2 ст. л.
Оливкова олія – 1 ст. л.
Вершкове масло – 1-2 ст. л.
Часник – 2-3 зубчики
Сіль, перець і спеції за смаком
Приготування:Закип'ятіть воду і опустіть в неї помідори, потім зніміть шкірку з плодів. Наріжте помідори і збийте з них пюре за допомогою блендера.
Розігрійте сковороду з оливковою олією і підсмажте подрібнену панчетту, через 3-4 хвилини – подрібнені моркву, цибулю, селеру і часник. Смажте близько 10 хвилин до м'якості овочів, постійно помішуючи.
Додайте на сковороду м'ясний фарш і обсмажуйте ще 5-7 хвилин. При цьому розминайте грудочки фаршу виделкою або лопаткою. Далі влийте молоко (або вершки), воно повинно покипіти сковороді близько 15 хвилин. Потім влийте вино і дайте йому покипіти так само, як молоку.
Залийте соус помідорним пюре, приправте спеціями, зменшіть вогонь до мінімального і залиште гаситися протягом двох годин. Кожні 20 хвилин помішуйте масу.
Коли ви вимкнете соус, дайте йому "відпочити". Тим часом зваріть пасту (спагеті або будь-яку іншу). Готову пасту викладіть на тарілку, заправте соусом Болоньєзе і посипте сиром.
Паста з морепродуктами у вершковому соусіІнгредієнти:Паста 250 г
Креветки 200 г
Цибуля-порей 50 г
Вершки 200 мл
Вершкове масло 1 ст. л.
Оливкова олія 2 ст. л.
Сіль за смаком
Перець за смаком
Приготування:Розморозьте та почистіть креветки.
Відваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці.
Поки вона вариться, обсмажте на розігрітій оливковій олії креветки, при цьому посоліть і поперчіть їх.
Додайте на пательню кільця цибулі-порею і вершкове масло.
Перемішайте, обсмажуйте 3 хвилини, потім влийте вершки. Через кілька хвилин, коли вершки трохи загустіють, зніміть соус з вогню.
Змішайте готову пасту з соусом і подавайте на стіл.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
20-01-2020, 22:30
0
1 563