RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як смажити їжу без шкоди для здоров'я: відповідь спеціаліста

Як смажити їжу без шкоди для здоров'я: відповідь спеціаліста

Більшість людей вважає, що смажене ніяк не може бути частиною здорового харчування. Насправді, це не зовсім так.

Експертка у сфері харчування Анастасія Каліга пояснила, можна таки смажити чи ні.



Такий вид обробки, як смаження, може абсолютно спокійно бути у вашому раціоні, але при дотриманні деяких правил.
Також пам'ятайте про те, що смажена їжа не повинна бути щоденним задоволенням, як і не може бути основною вашого харчування.

Важливо розуміти, що є олії, які нагрівати не можна, адже в них можуть утворюватись токсичні речовини, полімери жирних кислот та вільні радикали, які можуть з легкістю зіпсувати нам здоров'я – вони призначені для холодних страв. Є масла, яких не потрібно боятися, на них можна смажити (не часто) і насолоджуватися їжею. Найголовніше – точка задимлення (поріг, при якому масло руйнується і стає непридатним). Цей поріг становить приблизно 160 градусів. Обирайте олію, яка витримує високу температуру і не стає токсичною: авокадо, кокосова, рафінована.


На жаль, скоринка повинна бути відсутньою. Чим темніша скоринка, тим більше в ній токсичних речовин, утворених під час обробки. Якщо не хочете відмовлятись від такої їжі, вживайте хоча б значно рідше.

Найзручніший спосіб посмажити щось і "не нашкодити" собі – це антипригарна сковорода, адже на ній все чудово приготовано.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Юлія Леськова
20-01-2020, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 2 006

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.