Як смажити їжу без шкоди для здоров'я: відповідь спеціаліста

новини / Здоров'я
2 260
0
Як смажити їжу без шкоди для здоров'я: відповідь спеціаліста

Більшість людей вважає, що смажене ніяк не може бути частиною здорового харчування. Насправді, це не зовсім так.

Експертка у сфері харчування Анастасія Каліга пояснила, можна таки смажити чи ні.



Такий вид обробки, як смаження, може абсолютно спокійно бути у вашому раціоні, але при дотриманні деяких правил.
Також пам'ятайте про те, що смажена їжа не повинна бути щоденним задоволенням, як і не може бути основною вашого харчування.

Важливо розуміти, що є олії, які нагрівати не можна, адже в них можуть утворюватись токсичні речовини, полімери жирних кислот та вільні радикали, які можуть з легкістю зіпсувати нам здоров'я – вони призначені для холодних страв. Є масла, яких не потрібно боятися, на них можна смажити (не часто) і насолоджуватися їжею. Найголовніше – точка задимлення (поріг, при якому масло руйнується і стає непридатним). Цей поріг становить приблизно 160 градусів. Обирайте олію, яка витримує високу температуру і не стає токсичною: авокадо, кокосова, рафінована.


На жаль, скоринка повинна бути відсутньою. Чим темніша скоринка, тим більше в ній токсичних речовин, утворених під час обробки. Якщо не хочете відмовлятись від такої їжі, вживайте хоча б значно рідше.

Найзручніший спосіб посмажити щось і "не нашкодити" собі – це антипригарна сковорода, адже на ній все чудово приготовано.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.