Фахівці назвали популярний спосіб приготування яєць небезпечним для чоловічої потенції.
Останні дослідження показали, що яйця, які варили понад десять хвилин, містять токсичні речовини, пише Clutch.
За словами вчених, явною ознакою перевареного яйця є зеленуватий наліт на жовтку. Саме він свідчить про наявність потенційно токсичних сполук, що виникли внаслідок дуже довгого варіння. Річ у тому, що в яєчних жовтках при термічній обробці виділяється водень, який може проникати і в білок, причому найактивніше це відбувається саме при варінні.
Сірка, яка міститься в білку, вступаючи в з'єднання з воднем, утворює газ.
При потраплянні в жовток цей газ стикається із залізом, що призводить до утворення сульфіду заліза - речовини, що несе в собі потенційну небезпеку для людського організму, в тому числі - чоловічої потенції.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
18-01-2020, 01:10
0
2 180