Кава - один з найпопулярніших напоїв у світі. Щорічно випивають більше 500 млрд горняток, більше половини - за сніданком.
Але рано чи пізно навіть найулюбленіший рецепт може набриднути, в такому випадку радимо експериментувати. Ось чотири незвичайні рецепти кавового напою.
З бананомІнгредієнти: ½ банана, 250 мл свіжозавареної кави, корицяЗваріть каву як зазвичай. Збийте в блендері нарізаний дрібними шматочками банан, корицю і злегка остиглу каву. Вилийте в чашку. За бажанням напій можна доповнити морозивом.
З цитрусовим сокомІнгредієнти: еспресо (100 мл) або свіжозаварена кава (200 мл), карамельний сироп (30 мл), апельсиновий фреш (100 мл). Високу склянку потрібно наповнити льодом. Додайте карамельний сироп. Слідом влийте апельсиновий фреш. Залийте каву. Кожен з інгредієнтів необхідно додавати, вливаючи на кубики льоду, щоб утворилося 3 різних шари.
Після приготування коктейль не перемішувати.
З халвоюІнгредієнти: арахісова халва (100 гр), свіжозаварена кава (250 мл), вершки (100 мл), 1 ложка меду або кленового сиропуУ блендері збийте халву, вершки і сироп до отримання однорідної суміші. Додайте до свежозавареної кави, перемішайте. Подавати можна зі шматочками халви.
З фундукомІнгредієнти: обсмажений фундук (15 гр), мелена кава, вода, збиті вершки (за бажанням)Подрібніть горіхи в блендері або кавомолці. Разом з меленою кавою додайте у воду горіховий порошок і варіть на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Після того, як кава підніметься, процідіть напій і вилийте у велику чашку, прикрасивши за бажанням збитими вершками.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
6-01-2020, 22:30
0
2 527