RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Що робити, якщо у вухо потрапила вода


Якщо у органу немає ніяких пошкоджень, то ускладнень, якщо в вухо потрапила вода, бути не повинно. Але якщо є якісь пошкодження, то захворювання буде прогресувати. Найчастіше небезпечні патогенні організмі, що мешкають в ставках і річках. Деякі дуже складно піддаються лікуванню, наприклад, синьогнійна паличка.

Про це пише Укр.Здоров'я.



Не меншу роль відіграє температура води. Наприклад, при низькій температурі з прісних джерел можна підхопити інфекцію і викликати зниження імунітету. Більше ризику у дітей, тому важливо знизити його до мінімуму.

Що робити?
В першу чергу треба протерти вухо м’якою тканиною, але не засовувати її всередину в вушний канал. Щоб вода швидше вийшла з нього, потрібно нахилити голову до плеча. Вода в лівому вусі? Нахиліть вліво, і навпаки.

Також можна відтягнути мочку вуха, щоб випрямити вушний канал. Це швидше виведе зайву вологу. Кілька разів можна притиснути вушну раковину долонею, нахиляючи голову до плеча постраждалим вухом вниз.

Крім того, корисно використовувати в такому випадку фен. Але треба бути обережним. Зокрема, тримати його на відстані не менше 30 сантиметрів від голови, а додатково відтягнути мочку вуха вниз.

Якщо вода потрапила в вухо дитині, то це можна зрозуміти по одному симптому: вона трясе головою і чіпає вухо. Зазвичай застою не виникає. Але важливо уникнути цього. Для цього дитину кладуть на бік вниз постраждалим вухом, злегка відтягують мочку вуха вниз і тримають в такому положенні.

Якщо вода застрягла і не виходить, то мова може йти про вушну пробку. Позбутися від неї допомагає ЛОР-лікар. Якщо вода потрапила, а також підвищилася температура, є біль у вусі, краще звернутися до лікаря, щоб уникнути ускладнень і проблем.

Ні в якому разі не можна чистити постраждале вухо ватною паличкою. Це тільки погіршує стан, призводить до подразнення. Не треба пхати всередину пальці або інші предмети, так як це здатне спровокувати інфікування.

І не потрібно закапувати краплі без призначення лікаря. До того ж якщо виникає закладеність і біль, звернення до лікаря просто обов’язкове.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
3-01-2020, 01:30
Коментарів 11 Переглядів 6 759

Hаписав: Наталя, Коментарів: 0, Новин: 0, 23 серпня 2022 13:01
В новині:
Зараз є спеціальні краплі та спреї для догляду за вушними каналами. Якщо утворилася пробка, потрапила вода у вуха або запалення, то я зазвичай спрей Ваксол використовую. Він допомагає чудово.

Hаписав: Люба, Коментарів: 0, Новин: 0, 9 жовтня 2022 13:00
В новині:
Я спрей Ваксол завжди застосовую перед плаванням. І догляд, і безпеку, і воду, потім не треба по півгодини витрушували з вух. Суцільний позитив.

Hаписав: Аліна, Коментарів: 0, Новин: 0, 18 листопада 2022 15:53
В новині:
Я давно ходжу в басейн. Але, така неприємність, як затримка води в вушних каналах, геть відбиває все задоволення. А недавно, свекруха, поцікавилася, чому не користуюся Ваксолол, якщо він саме для таких проблем. Чому? Тому, що не знала. Купила, спробувала цей спрей, і просто, закохалася в нього. Не пам'ятаю, коли так легко видаляла вологу з вух, напевно, ще в дитинстві. Рекомендую і вам спробувати це засіб.

Hаписав: Ольга, Коментарів: 0, Новин: 0, 19 грудня 2022 10:22
В новині:
Брат мав схожу проблему. Після пірнання сильно боліло вухо, відчуття залишку води та ін. Сходив до лікаря виявилося запалення. Близько тижня капав Ваксол у вухо, і проблема пішла.

Hаписав: Гість Оксана, Коментарів: 0, Новин: 0, 23 серпня 2023 19:15
В новині:
Так, Ваксол саме показаний при пропаданні води у вухо і не тільки. Зручний флакон спрею та застосовувати дуже просто. Я його ще використовую для очищення слухових проходів та профілактики утворення сірчаних пробок.

Hаписав: Гість Ганна, Коментарів: 0, Новин: 0, 28 вересня 2023 08:40
В новині:
Мені дуже подобається використовувати Ваксол. Беру цей спрей в басейн і не переживаю, якщо вода потрапить у вуха! Це давно вже не проблем із цим засобом.

Hаписав: Люба, Коментарів: 0, Новин: 0, 6 листопада 2023 11:46
В новині:
О, знайома проблема! Неприємні відчуття, звісно. Мені дуже Ваксол допомагає прибрати залишки води з вух. До того ж цей спрей протизапальний і застосовується для видалення сірчаних пробок та лікування отиту.

Hаписав: Марiя, Коментарів: 0, Новин: 0, 28 листопада 2023 09:45
В новині:
Я раніше часто з цією проблемою стикалася. А після того, як стала бризкати Ваксол перед плаванням, вода не потрапляє, а вушні проходи захищені.

Hаписав: Яна, Коментарів: 0, Новин: 0, 10 січня 2024 13:57
В новині:
Я дуже люблю плавати. Але раніше це заняття засмучувалося тим, що вода не поспішала залишати мої вуха і частенько це перетворювалося в запалення. Так, погодьтеся, не естетично ходити на роботі і пів дня трясти головою. Щоб вирішити цю проблему стала використовувати спрей Ваксол! Так пару натискань на дозатор і вуха захищені.

Hаписав: Олена, Коментарів: 0, Новин: 0, 24 січня 2024 10:52
В новині:
Я Ваксолом почала користуватися після поїзда влітку до моря. Тоді він допоміг захистити вушні канали від мікробів, попадання води та сухості. Просто бризкаю у кожне вухо і жодних проблем!

Hаписав: Тетяна, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 березня 2024 11:43
В новині:
Влітку одного разу був зовнішній отит через те, що при пірнанні вода потрапляла ... Я стала Ваксол використовувати, щоб надалі таких проблем не було.


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!