RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Експерти розповіли, скільки зберігаються новорічні салати


Про те, скільки зберігаються салати, і чому їх термін придатності нижче, ніж у гарячих страв розповідають експерти.

Про це повідомляє УКР.Здоров'я.



“Всі салати відносяться до швидкопсувних кулінарних виробів. Якщо гарячі страви проходять термічну обробку, під час якої велика частина мікроорганізмів гине, то салати після змішування інгредієнтів не піддаються ніякій обробці, тому їх термін придатності обчислюється годинами”, – сказала спеціалістка інспекції по якості харчування Валентина Семенова.

Ще один лайфхак, який дозволить пролити термін придатності “Олів’є” (або іншого подібного салату) – не додавати в нього відразу свіжі огірки, а покласти їх разом з майонезом, безпосередньо перед подачею на стіл.

“Якщо ви готуєте “Оселедець під шубою”, “Мімозу” та інші салати, котрі передбачають укладання інгредієнтів шарами з заправкою кожного шару – строк придатності таких страв скоротиться мінімум на шість годин,порівняно з не заправленими салатами, тобто такі салати зберігаються не більше 24 годин”, – продовжує фахівчиня.

Найстійкіші в плані терміну придатності – салати з маринованих і солоних овочів, їх можна з впевненістю споживати навіть через 36 годин після приготування.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
31-12-2019, 00:27
Коментарів 0 Переглядів 1 616

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.