За даними моніторингу цін Держінспекції з контролю за цінами в області за другу декаду березня в магазинах знизився рівень цін на: яйця курячі на 3,8%. Водночас, зріс рівень роздрібних цін на: макаронні вироби на 2,3%; птицю (кури) на 0,9%; ковбасу варену першого ґатунку на 1,9%; олію соняшникову на 3,0%; сіль на 3,7%. Збільшення середніх рівнів роздрібних цін на макаронні вироби викликано збільшенням цін виробників макаронних виробів. Ріст роздрібних цін на птицю (кури) пояснюється збільшенням ціни виробника на 7,8%. Збільшення середніх рівнів цін на сіль викликано відсутністю у 2-х підприємств торгівлі такого товару.
На продовольчих ринках області знизився рівень цін на: яйця курячі на 2,6%; капусту на 5,2%; моркву на 4,0%; буряки на 4,5%; цибулю на 2,9%. Зріс рівень цін на ринках на: птицю (кури тушка) на 1,3%; олію соняшникову на 3,0%; макаронні вироби з борошна вищого ґатунку на 3,7%; сіль на 20,3%.
За прогнозами, очікується незначний ріст цін на олію внаслідок збільшення цін виробників. На інші продовольчі товари можна прогнозувати відносну стабільність цін.
23-03-2009, 10:12
0
2 311