RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як приготувати домашній майонез: три найкращі рецепти

Як приготувати домашній майонез: три найкращі рецепти

Майонез – обов'язкова заправка на кожному новорічному столі: його використовують у різних салатах, зокрема в улюбленому багатьма салаті "Олів'є".

Сьогодні стало модним готувати майонез удома. Розповідаємо кілька простих рецептів, які допоможуть створити цей популярний соус в домашніх умовах.



Майонез із жовтків

Інгредієнти:

1 яєчний жовток
1/2 ч. л. гірчиці
дрібка цукру
дрібка солі
100 мл оливкової олії
1/2 ч. л. лимонного соку


Для приготування майонезу нам знадобиться один яєчний жовток, який ми добре збиваємо віничком із гірчицею, сіллю і цукром. У готову однорідну масу поступово вливаємо оливкову (можна замінити соняшниковою, а можна скомбінувати в пропорції 1:1) олію.

Секрет цього майонезу в тому, що збивати його потрібно не дуже швидко і не надто повільно. Тільки-но отримана маса починає прилипати до віничка, можна вважати майонез готовим. Щоб він став світлим, але не білим (пам'ятайте, домашній майонез не буває ідеально білим, як магазинний), додайте трохи лимонного соку або яблучного або бальзамічного оцту.

Майонез з цілих яєць

Інгредієнти:

1 яйце
150 мл соняшникової олії
0,5 ч. л. гірчиці
0,5 ч. л. солі
0,5 ч. л. цукру
1 ст. л. соку лимона


Приготування домашнього майонезу в блендері – завдання доволі просте. Тут не потрібно стежити за консистенцією, кількістю олії й іншими деталями. Достатньо всі інгредієнти по черзі висипати в ємність і опустити туди насадку блендера. Секрет полягає саме в насадці, яка за короткий проміжок часу збиває інгредієнти, перетворюючи їх на потрібну нам майонезну масу.

Молочний майонез

Інгредієнти:

150 мл молока 2,5 %-ної жирності
300 мл соняшникової олії
2-3 ч. л. гірчиці
1 ст. л. лимонного соку
сіль і цукор за смаком


Молоко кімнатної температури влити в ємність для блендера. Додати соняшникову олію і збивати блендером (не міксером!) доти, доки не утвориться густа емульсія. До готової суміші додати сіль, цукор, гірчицю, сік лимона і збивати ще 5 секунд. Дивовижно, але навіть без яєць виходить справжній майонез.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
24-12-2019, 22:30
Коментарів 0 Переглядів 1 224


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.